בס ברוטב צלפים וחמאת לימון

מכללת השף

בס ברוטב צלפים וחמאת לימון – מאת השף מונסיס גנאדי

חומרים ל-2 מנות

2  דגים בינוניים (משקלו כ-400-300 גרם)

40 גרם צלפים

80 גרם חמאה

50 CC יין לבן

מעט עלי תימין טריים

100 מ"ל ציר דגים

לימון

אופן הכנת המנה :

עושים מעטפה מנייר כסף  שבתוכו אנחנו מכניסים את הדג ועל זה אנו מוסיפים עלי תימין , צליפים, מיץ לימון, יין, ציר  דגים, מלח ופלפל לפי הטעם.

שמים את המעטפה בתנור  180 מעלות למשך כ- 20 דקות

כשמוציאים את הדג מהמעטפהת, שומרים אותו חם בתוך התנור – את הנוזל שנשאר שופכים לתוך מחבת ומסמיכים אותו עם החמאה  ומשפרים את הטעם עם הוספת תבלינים  במידת הצורך.

מסדרים את הדג בצלחת ושופכים עליו את הרוטב.

*** מתכון שני ***

עלי מנגולד במילוי אורז ובשר אסיאתי

החומרים  למנה:

10 עלי  מנגולד גדולים מנוקים מהעורק העבה ( את העורק לא זורקים – חותכים לרצועות )

500 גרם אורז מבושל

300 גרם בשר טחון

צרור כוסברה

רבע כוס סויה בהירה

כף סוכר

רבע כפית פלפל  שחור

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן

לציפוי טמפורה:

1 כוס קמח

1/2 כוס קורנפלור

1 חלמון ביצה

3/4 בירה

קורט מלח

לרוטב :

חצי כוס צילי מתוק

כף כוסברה

1/4 כוס צילי חריף

שון שום כתושה

אופן הכנת המנה :

שמים שמן בווק ונותנים לו להתחמם. לאחר מכן מכניסים לווק את עורק  המנגולד החתוך ואת הבשר הטחון  ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהבשר מתבשל.

לאחר מכן מוסיפים את השום והוארז ומקפיצים חצי דקה  – כאשר האורז התחמם מוסיפים את הסויה, כוסברה, פלפל וסוכר, מקפיצים ומכבים את האש ונותנים לתעורבת להתקרר בין 5-10 דקות.

לאחר שהתעורבת התקררה אנו ממלאים את עלי המנגולד, מגלגלים אותם ומניחים בצד.

בינתיים אנו מכינים את הציפוי בצורה פשוטה מכניסים את כל חומרי הציפוי לקערה ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. בינתיים מחממים שמן עמוק.

לאחר שהשמן התחממם טובלים את המנגולד בתוך הבלילה ומכניסים לשמן לטיגון עד להזהבה מוציאים לנייר סופג ל- 2 דקות.

להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרי הרוטב ביחד

הגשה

מניחים בצלחת עלי בייבי או חסה חותכים את הגליל המנגולד לשניים  בצורה אלכסונית ומניחים על עלי הבייבי.

את הרוטב מזליפים מעל המנגולד

שיהיה בתיאבון!

מכללת השף  http://www.hashef.co.il/

הוסף תגובה