רצועות פילה בקר ומתכון למרק ארטישוק ירושלמי

מכללת השף

מתכון למרק ירושלמי עם נגיעות פסטו – מאת שף מנוסיס גנאדי

 

חומרים ל-6 מנות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות

400 גרם ארטישוק ירושלמי

300 מיל' ציר ירקות

מלח ופלפל לבן

100 מיל' שמנת מתוקה

1 כפית פסטו

1 כוס שמן סויה

אופן הכנת המנה

מאדים בסיר בצל עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות.

מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הארטישוקים, ציר ירקות ומביאים לרתיחה.

מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה על חום נמוך, עד שהארטישוקים רכין מאוד.

טוחנים את המרק בבלנדר יד ומסניים, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את השמנת ומסיימים את התיבול.

מקלפים מעט שכבות ארטישוק ירושלי בעזרת קלפן, מטגנים אותם בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהב.

מוזגים לצלחת, מוסיפם טיפות של רוטב פסטו, ומשטים עם ארטישוק מטוגן.

רצועות פילה בקר עם ירקות מוקפצים וקשיו – מאת צ'רלי פדידה

חומרים ל-8 מנות

200 גרם קשיו

400 גרם בשר פילה בקר חתוך לרצועות דקות

8 כפות שמן תירס

1/2 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות

1/2 בצל חתוך לרצועות

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל ירוק

חופן נבטים עבים

5 כפות כוסברה קצוצה

5 כפות בצל ירוק קצוץ במלוכסן

החומרים לרוטב

1/2 כוס סויה של קיקומן

3 כפות דבש

1/2 כוס מרין (יין אורז)

אופן הכנת המנה

מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים שום, זנגוויל ומאדים כ-30 שניות, מתחילים להקפיץ לפי סדר החומרים.

שלב א' – מקפיצים את נתחוני הפילהומתבלים במעט מלח ופלפל, מוציאים מהמחבת אל הקערה (הפילה אמור להישאר חצי נא)

שלב ב' – באותו מחבת מתחילים בהקפצת הירקות הבאים:

בצל, גזר כ-2 דקות עד להתרככות חלקית, פלפלים, נבטים מקפיצים כ-2 דקות ומוסיפים את הפילה שהנחנו בצד ואז את הרוטב שהכנו מראש. ממשיכים עוד כדקה ומוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק.

בשלב האחרון מוסיפים את קשיו מטוגן מערבבים ומגישים לשולחן בצלחת קעורה.

אופן הכנת הרוטב

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה והומגנית.

שיהיה בתיאבון!

מכללת השף – המכללה המובילה בשיראל  בלימודי טבחות,  קונדיטאות ועיצוב אירועים

http://www.hashef.co.il/

הוסף תגובה