בקר בפטריות ובצל ירוק

מנה בשרית נפלאה מסינטה או שייטל המכילה יין, פטריות ורוזמרין ומעוטרת בבצל ירוק. משלבת טיגון ובישול. מצויינת להגשה עם אורז או פסטה. מנה מושקעת ומרשימה, אידיאלית לחורף בלווי יין אדום.

מחבת גדולה עמוקה
מחבת בינונית

500 גרם בשר בקר (סינטה או שייטל) חתוך לרצועות ברוחב כ- 1.5 ס"מ 
250 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
200 גרם חמאה (או מחמאה לשומרי כשרות)

2 כפות שמן זית
1/2 בקבוק יין אדום יבש
4 שיני שום מרוסקות
2 גבעולי רוזמרין 
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח 
קורט פלפל שחור
1/2 ק"ג בצל ירוק

מחממים את המחבת וממיסים כף חמאה, מטגנים את השום עד שהוא משנה את צבעו לזהוב. מוסיפים למחבת את שאר החמאה, נותנים לה להנמס מעט ואז מוסיפים את הבשר ומטגנים למשך כ5-10 דקות נוספות.
במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות בשמן הזית. מערבבים מדי פעם עד שהפטריות הופכות לחומות . 
מוסיפים למחבת את היין, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות.
מעבירים את הפטריות והרוטב למחבת הבשר ומבשלים תוך בחישה איטית. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים
את האש. 
מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל והרוזמרין ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
מפזרים מעל אורגנו טרי קצוץ, ובצל ירוק חתוך לרצועות. 
מערבבים על האש דקה נוספת ומגישים.

מנה עיקרית מעולה, מומלץ להגישה עם אורז לבן או בסמטי, פסטה מסוג טליאטלה או פנה, פוזילי או קונכיות.
מי שאוהב חריפות יכול להוסיף מעט פלפל צ'ילי בשלב הכנת הרוטב.

הוסף תגובה