סלט סלק מבושל

הסלט שאי אפשר בלעדיו בארוחה גם בקיץ וגם בחורף. מלווה מצויין למנות בשריות, דגים. מנת חובה לצמחונים. טעים ומזין ביותר וקל להכנה. נאמר שהסלק עוזר לנקות את הכליות. הסלט המבושל מוכר גם אצל יוצאי צפון אפריקה, אצל הספרדים וגם בארצות הבלקן בוריאציות קלות. הטעם מרענן ומתקתק מעט גם ללא תוספת הסוכר – שנועדה לאזן את חמיצות החומץ / לימון. זו מנת פתיחה מצויינת לצד סלט עלים ירוקים, חסה, לצד סלט גזר מבושל,סלט תרד מבושל או טרי, קישים, פשטידות ומיני מאפה.

אז נתחיל בהכנה – מה שנדרש הם:

סיר בינוני
קערת הגשה

4 סלקים בינוניים

2 שיני שום בינוניות קצוצות דק
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט כמון טחון
מלח
3 כפות חומץ בן יין או מיץ מלימון 1
1/2 כפית סוכר

לשטוף את הסלקים, לחתוך לחצאים או רבעים. להוסיף מים לסיר בינוני עד מחציתו, להכניס את הסלקים ולהביא 
לרתיחה במכסה חצי סגור. להנמיך את האש ולבשל עד להתרככות (לנעוץ מזלג ולבדוק). לכבות את האש 
ולתת לסלקים להתקרר.
להוריד את קליפות הסלקים (לא צריך סכין, פשוט 'למרוט' את הקליפה שנפרדת בקלות מבשר הסלק), לחתוך לקוביות גדולות או חתיכות גסות ולהעביר לקערת הגשה.
להוסיף את חומרי הרוטב, לערבב ולכסות בניילון נצמד / מכסה ולהכניס למקרר.

אפשר להגיש את הסלט גם אחרי שהיה קצרה במקרר, אך הוא משתבח אף יותר אחרי יום – יומיים בקרור.
מגישים בלווי יין אדום או לבן קל, בהתאם למנות המוגשות יחד עם הסלט.

הוסף תגובה