סלט תרד ועגבניות

התרד (תרד עלים, לא מנגולד) ידוע בערכיו התזונתיים (ולו רק בזכות פופאי…). מכינים ממנו פשטידות, קישים, סלטים מבושלים, חולטים אותו, ממלאים בו בורקס ועוד. כאן מוגש לכם מתכון מהתרד החי – פריך, חמצמץ מעט ומרענן ביותר. הפקאן (אפשר גם מסוכר) מוסיף לו ענין והעגבניות והרוטב מגבירים את העסיסיות והחמצמצות וכמובן שהעגבניות מועילות לספיגת הברזל (אם בערכים תזונתיים אנו עוסקים). זהו סלט שמכינים ממש לפני תחילת הארוחה – מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה כדי לשמור על פריכות ורעננות עלי התרד. הוא אידיאלי לכל ארוחת בשר או עוף, מרשים במראה ועסיסי בטעמו, כשמארחים בהתראה קצרה ואין זמן לסלט רב מרכיבים או 'סתם' כי אוהבים אותו. הוא מפתיע ואז אי אפשר להפסיק… לא רק לצמחונים. תהנו!

אז מה צריך?

קערה גדולה 

חבילת תרד עלים חתוכים גס או קרועים בידים
20 עגבניות שרי חתוכות לחצאים או רבעים
1/3 כוס אגוזי פקאן (רגיל או מסוכר) או צנוברים

1 כף חרדל
1 כף דבש
1/3 כוס שמן זית
מעט מלח
3 כפות חומץ בלסמי

להניח את עלי התרד החתוכים בקערה גדולה, לפזר מעל את העגבניות החתוכות ומעליהן לפזר את האגוזים או הצנוברים. אפשר לקלות מעט את הצנוברים לפני ההגשה. 
להכניס את מרכיבי הרוטב לשייקר או צנצנת ולסגור במכסה ולערבב היטב. לצקת מעל הסלט. להגיש מיד.

מעולה עם יין לבן קליל בימי הקיץ, ליד ארוחה בשרית או חלבית, מיני מאפה, לחמים, סלטים קטנים.

הוסף תגובה