גבינות בלגיות

  בלגיה היא מדינה באירופה ולגבולותיה שוכנות  הולנד, גרמניה וצרפת . בירתה היא בריסל והשפות המדוברת בה הן הולנדית ,צרפתית וגרמנית . בלגיה מהווה מרכז שלטוני לאיחוד האירופי ולברית נאטו .

ראש המדינה הוא המלך אלברט השני .

התושבים המקוריים היו זבטים גאליים ולאחר מכן הם נכבשו על ידי הרומאים.

התרבות הבלגית היא מיזוג בין העמים המרכיבים אותה- פלמים, ואלונים, צרפתים, הולנדים וגרמנים.

היא מתגאה במבחר הגדול של סוגי הבירה. אם תיכנסו לפאב בבלגיה תופתעו מהמבחר הגדול של סוגי הבירות  שהם יכולים להציע לכם .

בלגיה ידוע באוכל האיכותי שלה והמטבח בה מושפע בחלקו מהמטבח הצרפתי.

 בגלל קרבתה לים היא בורכה בשפע הדגה.  בלגיה מפורסמת במאכלי צדפות, טוגנים,  וכמובן ידועה בזכות וופל בלגי שהוא מאפה מתוק, מענג וממכר . וכמובן לא נשכח את השוקולדים הבלגים המפורסמים .

היא גם מפורסמת בעבודות הרקמה והקרמיקה . 

בלגיה מייצרת יותר מ – 300 סוגי גבינות , ביחס לגודל המדינה זוהי כמות מכובדת מאוד של גבינות . ייצור הגבינות נעשה בכמויות קטנות ומעט מאוד מגבינות אלו מיוצרות ליצוא. טעמן של הגבינות מושפע מהמדינות השכנות ובעיקר מהצרפתים.

בתקופת ימי ביניים חלק מייצור הגבינות נעשה במנזרים ובכנסיות והיווה גורם כלכלי משמעותי בחי היום יום .

טרו ד'סוטי – גבינה בעלת מרקם כרמי. מיוצרת באזור חברה ((Herve .

הרווה – גבינה בצורת קובייה, מיוצרת מחלב פרה, בעלת טעם וארומה חזקים. כמובן שכל זה תלוי באורך זמן יישון הגבינה . ככל שמיישנים אותה יותר זמן היא הופכת למתובלנת וכהה יותר . גבינה זו בעלת קליפתה אדומה, היא אחת הגבינות החביבות על הבלגים .

רמדו –  גבינה צהובה קשה, דביקה מיוצרת מחלב פרה .

לימבורגר – גבינה שמיוצרת מחלב פרהגבינה זו ניתן ללמוד להכין בקורסים שלנו.

זו גבינה בעלת מרקם רך וארומה חזקה .

פסנדלה –  זו גבינה העשויה מחלב פרה והיא נקראת על שם העיירה בה היא מיוצרת. גבינה זו בעלת חורים קטנים ומרקם כרמי . כמעט כל אחד יאהב גבינה זו בגלל הארומה המתקתקה.  

מדרוס –  גבינה העשויה מחלב פרה, גם היא יוצרה על ידי נזירים .

קלריו –  גבינה צהובה קשה מאזור טורניי .

שימאי – שימאי ידועה בייצור הבירה והגבינות שלה. הנזירים במנזר שימאי התחילו לייצר גבינות בסביבות שנת 1876. בייצור הגבינות הם שילבו את הבירה המקומית . היום הם ממשיכים לייצר גבינות בציוד משוכלל יותר .  

פר ג'וזף – גבינה זו בעלת ארומה חזקה דומה לשל גבינת לימבורגר. ישנם אזורים

בהם היא מוגשת כגבינת קינוח ובמקומות אחרים כמנת פתיחה. מרקמה כרמי קטיפתי

וטעמה מעט מלוח.

פוסטל – גבינה זו עשויה מחלב פרה והיא נוצרה על ידי הנזירים .  

גבינת בריסל – עשויה מחלב פרה, בעלת מרקם רך וטעם קצת מלוח .

היא מוגשת כמנת פתיחה בארוחה .  

אנחנו עשינו לכם היכרות רק עם קומץ קטן ממבחר הגבינות הבלגיות . להיכרות ועשייה

מעמיקה יותר אתם מוזמנים לבוא וללמוד בקורסים שלנו .

              סדנאות גבינה

הוסף תגובה