שני מתכונים למאפי גבינות

פאי גבינת ריקוטה

 

חומרים:

1 קילו גבינת ריקוטה

12 ביצים

2 כוסות סוכר

תמצית וניל

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

4 כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה

4 ביצים

תמצית וניל

אופן ההכנה:

מקציפים 12 ביצים עם 2 כוסות סוכר ותמצית וניל. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, גבינת ריקוטה ואת השוקולד צי'פס.

מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. משמנית 2 תבניות אפיה לפאי.

מערבבים את הקמח עם 1 כוס סוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים 4 ביצים ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת כדור בצק, מחלקים אותו ל-4 כדורים ומכניסים למקרר לשעתיים.

מרדדים 2 כדורי בצק לעלה ומסדרים אותם בתבנית הפאי.

מערבבים את גבינת הריקוטה עם שאר החומרים וממלאים את 2 תבניות הפאי. מרדדים את 2 כדורי הבצק הנותרים ומניחים מעל לפאי. יוצרים חורים בבצק.

 

אופים בטמפרטורה של 160 מעלות במשך 25 דקות.

 

 

 

פשטידת דלעת עם גבינות עזים

 

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח

400 גרם חמאה

2 כפיות מלח

1 כף דבש

1 כוס גבינות עזים פיקנטיות

1 כף חומץ

1/2 כוס חלב עזים

1 ביצה

חומרים למילוי הפאי:

400 גרםדלעת

3 ביצים

250 גרם גבינת פרומעז

1 כוס חלב עזים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

50 גרם סוכר חום

2-3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

בצק:

מכניסים למיקסר ומערבבים את הקמח עם המלח. לאחר מכן מוסיפים את החמאה, עד שהתערובת הופכת לפירורית. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם החומץ והדבש. מוסיפים לבצק ומערבבים עד שהתערובת מקבלת צורת כדור. מכניסים לשקית ניילון לשעתיים במקרר. היות ואנו מקבלים כמות גדולה של בצק, את החלק הנותר אפשר לשמור שבוע במקרר או להקפיא.

ניתן להכין בעזרת בצק זה פשטידות אחרות (פאי גבינות, פאי ירקות) וגם פאי מתוק עם תפוחים תותים ופירות יער.

מרדדים חלק מהבצק ומסדרים בתוך שתי תבניות פאי. דוקרים עם המזלג ומכניסים ל- 10 דקות למקרר.

הכנת המילוי של הפאי:

מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים קורנפלור , מלח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ומערבבים טוב.

מגרדים את הדלעת על פומפייה, מערבבים את הדלעת עם חלב ומוסיפים לשאר התערובת. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות פאי.

פורסים את גבינת הפרומעז. מסדרים את עיגולי הגבינה על גבי כל פאי.

אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם ל- 220 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ- 30 דקות נוספות, עד שהפאי מקבל גוון זהוב.

הוסף תגובה