טארט שוקולד ופטל

טארט הוא בצק אפוי שממלאים בקרמים ותוספות שונות. הטארט הזה אידיאלי לאוהבי השוקולד. הוא משלב טעמים חמצמצים של פטל וקרם קסיס עם המתיקות העזה של השוקולד. קל להכנה וטעים ביותר.

כלים:
2 תבניות לטארט בקוטר 20 ס"מ  
חומרים לבצק:
160 גר' חמאה
2 גר' מלח
75 גר' אבקת סוכר
25 גר' שקדים טחונים
1 ביצה בינונית
150 גר' קמח
20 גר' אבקת קקאו כהה
חומרים למילוי שוקולד פטל
200 גר' שמנת 
25 גר' סוכר
25 גר' גלוקוז 
150 גר' מחית פטל (פטל טרי טחון ומסונן)
375 גר' שוקולד חלב קצוץ/מגורר
25 גר' קרם קסיס /פטל  או כל ליקר פירות אלכוהולי
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר 110 גר' חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, ביצה ומלח. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. 
מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים ממנו כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו מעל משטח מקומח עד לקבלת עלה בעובי 3 מ"מ. 
מרפדים את תבניות האפיה בבצק המרודד. מעבירים למקרר למשך כשעה.

מוציאים ומעבירים לתנור אפיה. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ18 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עם מגבת נקיה מעל.

מרתיחים בסיר את השמנת, את הסוכר ואת הגלוקוז, שופכים על שבבי השוקולד ומוסיפים את מחית הפטל. מערבבים את שהשוקולד נמס לחלוטין. מקררים כרבע שעה.
מוסיפים 50 גר' חמאה בחתיכות קטנות ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את האלכוהול וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. 
יוצקים את התערובת לתוך הטארטים האפויים. מטים קלות את התבנית כדי לקבל פני שטח חלקים של המילוי. מעבירים את הטארטים למקרר לשעה וחצי לפחות. מקשטים עם אבקת קקאו כהה שמפזרים בעזרת מסננת ומעל מניחים פטל טרי.

אפשר לגוון ולהכין את המנה גם עם תותים או אוכמניות.
את מילוי השוקולד אפשר לתבל במעט פלפל שחור וקינמון לקבלת טעם אקזוטי מעט יותר.

הוסף תגובה