מלית בשר לבורקס

מצרכים:
50 גרם צנוברים 1/4 כוס שמן זית/ קנולה 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק 400 גרם בשר בקר טחון 1/2  כפית פפריקה מתוקהמלח ופלפל שחור לפי הטעםצרור פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:
1.   במחבת בינונית קולים את הצנוברים ומניחים בצד להתקרר.
2.   מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה  .
3.   מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד להשחמה קלה.
4.   מסירים את הבשר מהאש ומתבלים במלח,פלפל ופפריקה מתוקה.
5.   מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם

מצרכים:
מרק טעים המתאים ליום קיץ חם!
7 עגבניות תמר בשלות וקלופות ניתן לחתוך לרבעים או קוביות 1 כוס מיץ עגבניות קנוי  מקרטון לא חשוב החברה3 כפות שמן זית משובח1 פלפל ירוק חתוך ונקי מגרעינים לרבעים 1 בצל קטן חתוך לקוביות בינוניות 2 מלפפונים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות 3 שיני שום 1 כפית מלח 4 גבעולי פטרוזיליה 3 כפות חומץ בן יין אדום אם אין אז ניתן לסחוט לימון אחד1 כפית טבסקו 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1.   מכנסים לבנלנדר את הפלפל, המלפפון,הבצל,והפטרוזיליה ומערבבים במהירות נמוכה בערך כ- 2-3 דקות ושמים בצד מחצית מהכמות.
2.   מוסיפים את העגבניות ומיץ העגבניות ומערבבים במהירות גבוהה. מוסיפים את חומרי הטעם והתבלינים וממשיכים לערבב.
3.   מוסיפים את מחצית הכמות ששמרנו ושוב מערבבים יחד.
4.   צריך לקרר את המרק טוב במשך מספר שעות  ולהגישו קר.

מצרכים:

1 בטטה בינונית קלופה ושטופה 1 ק"ג דלורית/דלעת 40 גרם חמאה 4 גזרים בינונים קלופים 2 פלפלים כתומים / צהובים 1 תפוח אדמה אדום בינוני ( אומנם תפוח האדמה לא כתום אבל הוא תורם להסמכת המרק בעזרת העמילן שלו) 1 כף טימין טרי או יבשמלח ופלפל לפי הטעם או מעט אבקת מרק עוף 1 ענף קטן של רוזמריןאגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:
1.   בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומסופים את כל הירקות החתוכים לקוביות קטנות בערך כ – 10 דקות
2.   כשכל הירקות מאודים מעט מוסיפים מים רותחים כ- 2 ס"מ מעל הירקות ומבשלים עד שכל הירקות רכים.
3.   טועים ומשפרים תיבול במלח. מוסיפים את ענף הרוזמרין ואת כף הטימין.
4.   אני באופן אישי רוצה לשמור על הצבע הכתום לכן את הרוזמרין והטימין שמה בבד וקושרת ושמה במרק כדי שיהיה ניתן  לשלוף אותם בקלות. ומבשלים עוד 10-15 דקות על אש קטנה.
5.   בגמר הבישול מסירים מהאש ומתבלים באגוז מוסקט ומוצאים את ענף הרוזמרין והטימן וטוחנים למרקם קטיפתי. 

6.   מוזגים לצלחות ומפזרים מעל מעט גרעיני חמניה קלויים וכפית שמנת חמוצה

הוסף תגובה