ממרחים, מטבלים ורטבים

הפעם רציתי לכתוב על דברים שכ"כ קל לעשות לבד, והם יכולים לשנות לחלוטין את פני הארוחה, האירוח ואפילו הסנדוויץ'.
יש כאן אוסף של מתכונים פשוטים ובד"כ מהירים להכנה, שגם הילדים יכולים לנסות ולהכין לבד.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, או לשמור במקפיא ולהפשיר בדיוק כשצריך. אפשר גם לתת מתנות…

מטבל פלפלים אדומים: חותכים 2 בצלים בינוניים ושן שום (אפשר יותר, לפי הטעם) ומטגנים עם מעט שמן זית ו-2 עלי דפנה. מוסיפים 2 פלפלים אדומים קצוצים, 2 עגבניות קצוצות ובערך כף אגוזי קשיו (אפשר גם קצת יותר). נותנים להתבשל כשעה על אש נמוכה, מוציאים את עלי הדפנה, מוסיפים מלח עשבים לפי הטעם, אפשר להוסיף שמרי בירה. טוחנים בבלנדר, משאירים להתקרר ומוסיפים בזיליקום.
מטבל יוגורט- מנטה: קוצצים חבילת עלי מנטה, או זר בגודל הרצוי. מערבבים עם מיכל יוגורט, מעט מיץ לימון, מלח ומוסקט. אפשר להגיש עם קציצות דגנים וירקות. בדילול עם מעט מים מתקבל מרק מרענן.
חומץ בן יין עם עשבי תיבול: מערבבים ביחד 2 כוסות יין אדום, 2 כוסות חומץ תפוחים, 3-2 שיני שום קצוצות, ½ כפית עלי טרגון, 4-3 כדורי פלפל שחור, מעט טימין, מעט אורגנו ומעט בזיליקום. יוצקים הכל לבקבוק ואוטמים היטב. מניחים לבקבוק לשבת בטמפרטורת החדר, או במקום קצת יותר חמים למשך 4-3 שבועות.
רוטב מתקתק: רוטב זה מתאים לפירות, דייסת קוואקר, גרנולה, או אפילו דגנים וירקות. בבלנדר מערבבים כ- ½ חבילת טופו, 2 כפות לתת אורז/ לתת שעורה/ מולסה/ דבש, 2-1 כפות טחינה גולמית/ שקדיה/ חמאת בוטנים, ½ כפית חומץ אורז וכ-2 כפות מים.
רוטב גזר מהיר: מערבבים בבלנדר כוס גזר מגורד עם 1/3-1/4 כוס מים, 1/3 חבילת טופו, כפית רוטב סויה, כפית שמן שומשום כהה ומעט ג'ינג'ר טחון (טרי או מיובש). מצוין על אורז, ירקות מאודים, רצועות כרוב וכו'.
ממרח חרדל- פטרוזיליה: קוצצים 2 זרי פטרוזיליה ומערבלים עם 2 כפות חרדל טבעי, ¼ כוס שמן זית וכמה שיני שום. אפשר גם להוסיף מעט מיץ לימון טבעי, מלח, פלפל, מיץ תפוחים. מצוין על דגנים, לחם כרוטב לירקות, סלט וכו'.

אלו מעט מהרעיונות הקיימים, אבל אם תבינו נכון את רוח הדברים, תראו שאין חוקים ואפשר לערבב מזונות שלא ממש "מסתדרים בראש" וליצור שילובים מאד מעניינים.
שיהיה בתיאבון עם הרבה בריאות

הוסף תגובה