מנה עיקרית ב-5 דקות :מתכון 1:חזה הודו בתנור

מנה עיקרית ב-5 דקות :חזה הודו בתנור

אנחנו לפני חופשות החגים , ובחופשים אלה הילדים די משתעממים. מרוב שעמום,הם אוכלים יותר. אם לא רוצים להאכיל אותם בג'אנקפוד ואין הרבה זמן לבלות במטבח החם, הכנתי לכם מתכון שיש לו הרבה מעלות: מהיר הכנה, זול, פשוט, בריא, אי אפשר להיכשל בהכנתו ונראה יפה – וגם מריח נפלא. אז מה אפשר לדרוש יותר ממאכל? החיסרון היחיד: יש לתכנן אותו יממה מראש.

החומרים:

חזה הודו, מלח, פלפל, שום, שמן זית.

לגיוון: יין מתוק/ מיץ רימונים/ מיץ תפוזים,חרדל, דבש.

הכנה:

מחממים את התנור ל-250 מעלות.(כבר אמרתי שלמאכל הזה יש הרבה מעלות…)מניחים את חזה ההודו עם 2 כפיות מלח גס ומים שמכסים הכול, בתוך סיר שטוח. שמים במקרר ליממה.

למחרת מכינים תבנית פיירקס או אמייל. מרפדים את התבנית בנייר כסף גדול יותר מגודל התבנית. מוצאים את חזה ההודו מהמים, מורחים עליו בשפשוף חזק תערובת של שום, פלפל ושמן זית (קל לזכור! בדיוק כשם תוכנית הבישול בטלוויזיה!) אפשר לגון עם חרדל ודבש או כל צירוף אחר שבא לכם.אני נוהגת להוסיף גם כוס וחצי מאחד הנוזלים המוזכרים (יין מתוק/מיץ רימונים/ מיץ תפוזים).מכסים בניר כסף. מכניסים לתנור החם לחצי שעה. מורידים את ניר הכסף ואופים עוד עשר דקות, לקבלת צבע חום-אדמדם.

אם אתם רוצים למצוא עוד מתכונים להכנה קלה ובטוחה, שלא דורשים מיומנות מיוחדת – ואפילו ילדים יכולים להכין –  כנסו לאתר:

www.saba-sabta.co.il

או ישירות:

http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

שלחו שאלה – ותקבלו תשובה.

רק אנא לא לשכוח את המאכל בתנור הדלוק – הוא מתייבש!(המאכל – לא התנור…)

כשהמאכל יתקרר, כדאי לפרוס אותו. אפשר לאכול את המנה הזאת גם חמה וגם קרה – היא טעימה כמעט באותה מידה.

בתאבון!

הוסף תגובה