מרק ארטישוק

מצרכים:
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לרצועות 8 כוסות מרק עוף צח 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות 2 כרישה פרוסות לטבעות החלק הלבן בלבד 4 שיני שום כתושותמלח ופלפל לפי הטעם 1/4 כוס שמנת מתוקהבצל ירוק לקישוט  . 

אופן ההכנה:
1.   להרתיח את המרק הצח ולהכניס לתוכו את הארטישוק, תפוחי האדמה,כרישה, שום, מלח ופלפל.
2.   לכסות את הסיר ולהרתיח במשך 25 דקות או עד שהירקות יתרככו.
3.   לרסק את המרקב או בבלנדר או במוט ידני ולחמם פעם נוספת בסיר. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב כ- 5 דקות.
4.   למזוג לצלחות הגשה ולפזר מעל מעט בצל ירוק ולערבב.
מצרכים:
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות 2 כוסות בטטה חתוכה לקוביות1 ליטר מים או מים עד לכדי כיסוי הבטטות והדלעת3 כפות חמאה 2 כפות קמח 2 כפיות מלח 1/3 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון1 כף טימין טרי2 כפות סוכר חום1 ו 1/3  כוסות מרק עוף צח 1 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטה והדלעת בסיר עם מי הבישול במשך 20-30דקות. מסננים.
2. במעבד מזון טוחנים יחד את הירקות המבושלים, החמאה, הקמח, התבלינים, הסוכר ומרק העוף או המים. מעבדים למחית חלקה.
3. מעבירים אתהתערובת לסיר. מוסיפים את החלב, ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים מיד

מצרכים:
7 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 2 גבעולי רוזמרין 1 כף אבקת מרק עוף 1 מיכל שמנת מתוקהמלח ופלפל לפי הטעם1 ליטר מים

אופן ההכנה:
1.   חותכים את בטטות לקוביות בינוניות מוספים את המים, הרוזמרין ואבקת המרק ומבשלים עד שהבטטות מתרככות.
2.   מסננים את הבטטות מהמים ושומרים את הנוזלים בצד. מוציאים את הרוזמרין וזורקים.
3.   מרסקים בבלנדר או במוט ידני את הבטטות ומוסיפים את הנוזלים לבטטות.
4.   מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול במלח ופלפל

הוסף תגובה