מרק בשר עם קציצות ברוטב לימון

מצרכים:
2 בצלים בינונים מגורדים בפומפיה דקה 1/2 קילו בשר טחון טרי 1/2 כוס אורז 2 חלבונים 7 כפות פטרוזיליה קצוצה 3 כפות שמן זית משובח 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוסמיץ מחצי לימון

למרק:
200 גרם בשר אווז 1 ליטר מים 1 גזר קלוף 1 קישוא/ זוקיני 1 בצל 1 כרישה החלק הלבן בלבד 1 סלרי אמריקאימלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה  :

המרק:
1.   מרתיחים 1 ליטר מים ומוסיפים את כל הירקות ומבאים לידי רתיחה עד שהירקות מבושלים. מסננים את הירקות והבשר.
הקציצות:
1.   שמים בקערה את הבשר יחד עם הבצל הקצוץ, האורז, הפטרוזיליה  ושמן הזית. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
2.   יוצרים מהעיסה כדורים עגולים ואחידים ומבשלים אותן במרק הצח בערך כ- 35 דקות על אש נמוכה. מוצאים את הקציצות מהסיר.
3.   בקערה קטנה טורפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של מיץ הלימון ומוצאים מהמרק כוס אחת של מרק צח מוספים אליה  את החלבונים ומחזירים לסיר המרק.
4.   מוסיפים את הקציצות ומגישים חם.
מצרכים:
50 גר' חמאה/ מחמאה3 בצלים גדולים קצוצים דק1 פלפל אדום חתוך לקוביות1 פלפל ירוק חתוך לקוביות600 גרם בשר בקר טרי (שריר או צוואר)חתוך לקוביות ושטוף200 גרם קבנוס יבש פרוס לטבעות2 כפות קמח1 כף פפריקה מתוקה1 כפית פפריקה חריפה2 כפות חומץ1 קופסה רסק עגבניות קטנה12 כוסות מרק עוף צח4 תפוחי אדמה אדומים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
אופן ההכנה:
1.   ממיסים בסיר גדול את החמאה/מחמאה ומוסיפים את הבצלים והפלפלים ומטגנים בערך כ – 10-15 דקות ומערבבים.
2.   מוסיפים את קוביות הבשר וטבעות הקבנוס וממשיכים לטגן עד שהן ישחימו.
3.   מוסיפים את הקמח, הפפריקה המתוקה והחריפה ומתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עוד 4 דקות.
4.   מוסיפים את החומץ ורסק העגבניות, ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.
5.   בוחשים פנימה את המרק הצח ומביאים לכדי רתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים בערך כשעתיים עד שהבשר יתרכך.
6.   קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים למרק וממשיכים לבשל כ- חצי שעה עד שתפוחי האדמה יתרככו.
7.   אם יש צורך מוסיפים במהלך הבישול עוד מעט מרק צח. טועמים ומשפרים תיבול במלח ופלפל בנוסף.מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ1 וחצי ליטרים של מים4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות2 תפוחי אדמה אדומים קלופים וחתוכים לקוביות1 פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ[1/2 קילו של בשר עגל2 קבנוסים פרוסים לטבעות3 שיני שוםמלח פלפל לפי הטעם1 כף אבקת מרק עוף3 כפות שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1.   מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים את העגבניות ופלפל החריף ומערבבים. מוסיפים את הקבנוס ומערבבים בערך כ- 5 דקות
2.   מוסיפים את בשר העגל וממשיכים לטגן. מטגניםאת הבשר עד שצבעו משתנה.
3.  מוסיפים את המים ואבקת המרק ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך.
4.   לבשל בערך כשעתיים לערבב מידי פעם ואם צריך להוסיף מים לפי הצורך

קייטרינג .

הוסף תגובה