מרק גזר ודלעת

מצרכים:
1  בצל קצוץ דק 1 וחצי ליטרים של מים 7 גזרים  קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות 40 גרם דלעת או דלורית 30 גרם חמאה 4 כפות שמן זית/קנולהמלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.   לחממם סיר גדול ולהמיס את החמאה ולהוסיף את השמן. לטגן את הבצל עד שיזהיב.
2.   להוסיף את הגזרים והדלעת ולהוסיף כ- ליטר וחצי מים ולהרתיח עד שהירקות יתרככו.
3.   להוסיף תבלינים ולבשל כ40 דקות על אש נמוכה  .

מצרכים:
1 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים 2 ליטרים מים 1 ק"ג עצמות בקר עם מוח3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות1/2 ק"ג שפונדרה בקר עם העצם 1 בצל פרוס 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות בינוניות 1 כף גדושה שומן אווז2 גזרים קלופים ופרוסים30 גרם פטריות מיובשותמלח לפי הטעם3 שיני שום כתושות3-4 עלי דפנהצרור שמיר ופטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1.   שמים בסיר את העצמות והבשר ומוסיפים  2 ליטרים של מים ומרתיחים.
2.   מנקים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים, ומנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך כשעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי.
3.   במחבת גדולה ממיסים את שומן האווז ומאדים את הירקות בערך 5-7 דקות ומניחים בצד להתקרר.
4.   משרים את הטריות במים חמים בערך לכ- 3-5 דקות מוצאים את הפטריות ושמים בצד
5.   כשהבשר רך זה הזמן להוסיף את הפטריות, הגריסים ותפוחי האדמה ומתבלים במלח ומכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה      עד שתפוחי האדמה והגריסים רכים.
6.   מוסיפים לסיר את הירקות המאודים עלי הדפנה והשום וממשיכים לבשל עוד כ – 15 דקות.
מצרכים:
החומרים למרק:
2 בצלים חתוכים לקוביות 2 כוסות גזר חתוך לקוביות קטנות1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות1 וחצי כוסות חומוס מושרה מבושל ומקולף 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות קטנות1 כף מלח3 כפות פפריקה מתוקה1 כפית פלפל שחור 1 ליטר מים1 כוס דובדבנים חמוצים ללא חרצנים

לכיסונים:

2 בצלים קצוצים דק1 ק"ג קמח רגיל3 ביצים1 כף מלח1 כוס מים + מים ומלח לבישול350 גרם בשר טחוןמלח ופלפל לפי הטעםכמון לפי הטעם
אופן ההכנה:

המרק:
1.   בסיר גדול מטגנים את: הבצל,בשר,גזר,חומוס,עגבניות ותבלינים. מערבבים את כל המרכיבים 3-5 דקות.
2.   ממלאים את הסיר במים עד כיסוי ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
3.   משרים את הדובדבנים במים כ- 30 דקות ומסופים לסיר 15 דקות לפני תום הבישול.
הכיסונים:
1.   מטגנים את הבצל ומסופים את הבשר ומערבבים. מתבלים במלח פלפל וכמון ומצננים.
2.   מכינים את הבצק: לשים ביד או בעזרת מערבל את הקמח, הבצים מלח וחצי כוס מים בשלבים, יוצרים מהבצק כדור ועוטפים      אותו בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה בערך.
3.   מרדדים במערוך או אם יש מכונת פסטה אז בעזרת המכונה עלה דק מאוד ואותו חותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
4.   מניחים 1/4 כפית מהמילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש ומהדקים את שני הצוות ומבשלים את הכיסונים במים רותחים עם מעט מלח בערך כ7 -10 דקות רצוי לטעום באמצע ולוודא שזה מוכן

קייטרינג

הוסף תגובה