מרק גזר לערב ראש השנה

החומרים:
250 ג' בצלים לבנים פרוסים דק
שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
1 ק"ג גזרים קלופים ופרוסים
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2-4 כפות דבש
30 גרם חמאה
מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
מים
אופציה – שמנת מתוקה אחת

אופן ההכנה:
לאדות בסיר על אש בינונית, בצל פרוס בחמאה עד שהופך לשקוף, לא לתת לו להשחים.
להוסיף גזרים וג'ינג'ר ולערבב עם הבצל, לאדות כ5 דקות.
להוסיף שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ולערבב.
לכסות במים, להמליח ולפלפל ולהרתיח על אש גבוהה.
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר רך לגמרי.
להוריד מהאש, להוציא עם מצקת שתי כפות מהנוזל ולשמור בצד.
לטחון את המרק בבלנדר ולהחזיר לסיר.
אפשר להוסיף  שמנת מתוקה, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.
להוסיף נוזלים לסמיכות הרצויה, לטעות ואם יש צורך להוסיף דבש,ומלח  בהתאם לטעמכם.
מתכונים נוספים בקרו באתר 
www.laisrael.net 
החומרים:
250 ג' בצלים לבנים פרוסים דק
שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
1 ק"ג גזרים קלופים ופרוסים
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
2-4 כפות דבש
30 גרם חמאה
מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
מים
אופציה – שמנת מתוקה אחת

אופן ההכנה:
לאדות בסיר על אש בינונית, בצל פרוס בחמאה עד שהופך לשקוף, לא לתת לו להשחים.
להוסיף גזרים וג'ינג'ר ולערבב עם הבצל, לאדות כ5 דקות.
להוסיף שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ולערבב.
לכסות במים, להמליח ולפלפל ולהרתיח על אש גבוהה.
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר רך לגמרי.
להוריד מהאש, להוציא עם מצקת שתי כפות מהנוזל ולשמור בצד.
לטחון את המרק בבלנדר ולהחזיר לסיר.
במידה ורוצים, זה הזמן להוסיף שמנת מתוקה, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.
להוסיף נוזלים לסמיכות הרצויה, לטעות ואם יש צורך להוסיף דבש,ומלח  בהתאם לטעמכם.
מתכונים נוספים בקרו באתר 
www.laisrael.net

הוסף תגובה