מרק חורף חלבי

מצרכים:

2 כוסות אפונה קפואה של סנפרוסט 2 בצלים בינונים וקצוצים 60 גרם חמאה 2 -3 כפות קמח 3 כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף 1 פית מלח לפי הטעם יש לטעום לפני שמוסיפים בגלל אבקת מרק העוף 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 1/4 כפית פלפל שחור 2 כוסות חלב 1 כף פטרוזיליה. 

אופן ההכנה:1.   ממיסים בסיר בינוני את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיבו.2.   מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה. מוסיפים את המים והתבלינים מלח פלפל ואבקת מרק

3.   מוסיפים את תפוחי האדמה שחתוכים לקוביות קטנות  ומביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.4.   מוספים את האפונה הירוקה והחלב. מחממים על אש בינונית עד שמרק חם מאוד והאפונה מופשרת לגמרי אך יש לשים לב שהאפונה עדין שומרת על צורתה וצבעה.5.   טועמים ומשפרים תיבול בהוספת עוד מלח ופלפל אם יש צורך

.6.   יוצקים לקעריות הגשה ובוזקים מעט פטרוזיליה על כל קערית. להעשרת הטעם ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה.מצרכים:2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות 3 שיני שום כתושות 1 וחצי ליטרים של מים 4 כופות שמן זית 4 כפות אורז 1 כף נענע יבשה או 8 עלים טרים 1/2 כוס עלי נענע טריה קצוצה מלח ופלפל לפי הטעם מיץ  לימון אחד עלי נענע לקישוט 
אופן ההכנה:
1.   בסיר בינוני מחממים את השמן ומוסיפים את השום, האורז והנענע היבשה.2.   מערבבים כ – 2-5 דקות ומוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, את החצילים ואת הנענע.3.   מערבבים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר ומבשלים כ – 20-30 דקות, עד שהחצלים רכים.4.   מוסיפים את מיץ הלימון ומוזגים לקעריות הגשה ומקשטים עם עלי נענע.

מצרכים:מרק קל המתאים לימות הקיץ החמים 10 מלפפונים קלופים (ניתן להשאיר גם את הקליפה על מנת לשמור על הערך הויטמינים) 2 כפות שמן זית משובחצרור שמיר לפי הטעם 2 גביעי יוגורט סמיך6-8 עלי נענע לפי הטעםמלח ופלפל לפי הטעם להגשה:צרור עירית קצוצהמעט שמן זית לזילוף רבעי פיתה מטוגנים בשמן זיתאופן ההכנה:1.   מכניסים את כל מרכיבי המרק למעבד מזון וטוחנים. מקררים היטב שמרק יהיה ממש קר.2.   מוזגים לקעריות הגשה, בוזקים מעל את העירית הקצוצה ומזליפים מעט שמן זית. מניחים כמה חתיכות פיתה מטוגנת ומגישים

קייטרינג .

הוסף תגובה