מרק ירקות עם גיוונים

מרק ירקות עם גיווניםמצרכים:4 קישואים חתוכים לקוביות 10-15 כוסות מים 4 גזרים חתוכים לקוביות 3 בצלים בינונים קצוצים1 שורש סלרי חתוך לקוביותצרור פטרוזיליה 1/5 קילו דלעת או דלורית חתוכה לקוביות 6 תפוחי אדמה אדומים גדולים חתוכים לקוביות 3 כפות אבקת מרק עוף צרור שמיר 3 כפות סולת מלח ופלפל לפי הטעם (יש לזכור שאבקת מרק העוף מלוח אז בעדינות עם המלח)  .

אופן ההכנה:1.   בסיר בינוני שמים את כל הירקות עם 10-15 כוסות מים(ניתן לשמים מים חמים עם אבקת מרק העוף) מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 40-60 דקות.2.   גיוון חלבי – לכל 1/2 כמות מרק מוכן ניתן להוסיף 2 כוסות חלב ו- 2-3 כפות שיבולת שועל או כף. מרק פטריות מבשלים כ- 10-15  דקות ומוסיפים 2 כפות חמאה לפני ההגשה. ניתן להוסיף גם 1/2 כוס שמנת מתוקה.3.   גיוון סיני – ל- 1/2 כמות מרק מוכן מוסיפים 2 כפות חומץ, 1-2 כפות סויה, 1-2 כפיות סוכר ו- 1/2 כפית ג'ינג'ר ומערבבים. יוצקים למרק החם תוך כדי ערבוב ביצה טרופה.מצרכים:1 כוס אפונה ירוקה קפואה1 כוס שעועית ירוקה כפואה3 גזרים בינונים קלופים2 תפוחי אדמה אדומים קלופים 3 קישואים / זוקיני 1 בצל קצוץ 1 כוס גרגירי תירס קפואים 6 גבעולי סלרי שטופים צרור של פטרוזיליה ושמיר 5 שיני שום קצוצים גס 300 גרם דלעת 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ עלי תימן  לפי הטעם 1 כף אבקת מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:1.   חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ומכניסים לסיר גדול.2.   מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אבקת מרק עוף, מלח ופלפל. ומבשלים עד שהירקות רכים.3.   לפני שמכבים את האש ניתן להוסיף טחון אטריות דקות וצרור עשבי תיבול של שמיר, פטרוזליה וסלרי ומכבים את האש.4.   האיטריות מתרככות אבל לא רכות מידימצרכים:
7 עגבניות תמר בשלות וקלופות 6 קישואים חתוכים לקוביות 1-1/2 ליטר מים לפי גודל הסיר (המים צריכים לכסות את הירקות)1 בצל גדול 2 סלק אדום חתוך לקוביות 7 גבעולי כרפס 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות מעט לימון לטעם 4 כפות שמן קנול הפלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:1.   קוצצים את הבצל ומאדים בסיר בנוני עם 4 כפות שמן הקנולה. מוסיפים את הרסק ומערבבים.2.   את העגבניות מגרדים בפומפיה לרסק בינוני. מוסיפים את העגבניות לסיר ומתבלים במלח פלפל ומעט מיץ לימון.3.   מוסיפים את המים ומרתיחים מעט. לאחר הרתיחה מוסיפים את הירקות והכרפס.4.   מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות רכים קייטרינג

הוסף תגובה