מתכון לקרם קפה

זהו קינוח שכולו פינוק (ואפילו שחיתות) ורכות אחת גדולה. יש הרבה סוגים של קינוחי קרם אפויים – שהידוע בהם הוא 'קרם ברולה' המפורסם.  זוהי גירסה מושקעת לאוהבי הקפה. חשוב לתת לקרם להתקרר היטב לפני ההגשה כדי שיתייצב.

מתאים ל-4 סועדים

כלים:
2 קערות זכוכית בינוניות
4 קעריות אפיה אישיות מאלומיניום
סיר קטן
מגש אפיה

מצרכים:
140 גר' סוכר
120 גר' חלב
360 גר' שמנת
4 ביצים גודל 2 בטמפרטורת החדר
3-4 עלי טימין

כוס קפה אספרסו
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת עד שהיא יציבה 
רוטב קפה / שוקולד

אופן ההכנה
:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
מרתיחים את השמנת עם עלי התימין.

מערבבים את החלמונים עם הסוכר בנפרד ועושים השוואת טמפרטורה עם השמנת רותחת. 
למה ואיך איך עושים את זה? ובכן, כדי למנוע מהביצים להתבשל כתוצאה מהחום של השמנת הרותחת , מוסיפים קצת מהתערובת החמה של השמנת לתוך התערובת הקרה של הביצים תוך כדי ערבוב  – כמות של כף בכל פעם. כך מחממים את תערובת הביצים וגם מערבבים אותה עם   התערובת השנייה. מוסיפים עוד מהתערובת החמה לתוך התערובת הקרה בהדרגה, ואז כשהיא כבר חמימה, אפשר   להוסיף את שאר התערובת החמה לתוך הקרה תוך ערבוב מהיר.

יוצקים את התערובת לתוך הקעריות האישיות ואופים בתנור ללא חום עליון בתוך מגש עם מים רותחים (באן – מארי) בחום של 150 מעלות למשך כ- 40 דקות. מכבים את התנור ומניחים לקרם להתקרר בתוך התנור.

לוקחים 4 כוסות פלסטיק או סיליקון ויוצקים לתוך כל כוס כף וחצי של קפה אספרסו שדולל במים ומקפיאים.

הגשה:
מוציאים את הקעריות האישיות מהתנור והופכים כל אחת על צלחת הגשה רחבה, מוסיפים מעל את שכבת השמנת המתוקה. מעל מניחים את מקפא האספרסו.
יוצקים מסביב רוטב קפה או שוקולד. אפשר לעטר בפולי קפה או אגוזים מסוכרים קצוצים גס.

הוסף תגובה