מתכונים לפסח – מצה בריי

מצה בריי הוא אחד המתכונים לפסח הפחות ידועים וחבל!

אז במטרה לתקן את העוול אני מגיש לכם 3 מתכונים שונים של מצה בריי.

מצה בריי קלאסי

מצרכים
4 מצות 
3 ביצים
½ כוס חלב
מלח ופלפל
1 בצל בינוני קצוץ 
שמן לטיגון

אופן ההכנה
מרטיבים מעט את המצות ושוברים בידיים לחתיכות גסות.
בקערה מערבבים את הביצים, החלב, מלח ופלפל.
מכניסים לקערה את המצות השבורות ומערבבים.
במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מכניסים את תערובות המצות ומטגנים תוך כדי טיגון עד שמזהיב.
מגישים מיד.

מצה בריי בשדרוג קל

המתכון ל 4 מנות:

המצרכים הדרושים למצה בריי
4 מצות 
4 ביצים
½ כוס חלב
5 כפות גבינה בולגרית מגוררת
מלח ופלפל שחור
1 בצל בינוני קצוץ חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק מאוד
שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון:

מרטיבים מעט את המצות ושוברים בידיים לחתיכות גסות.
מערבבים היטב בקערה ביצים, חלב, גבינה בולגרית, פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
מכניסים לקערה את המצות השבורות ומערבבים.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מכניסים את תערובות המצות למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמזהיב.
מגישים מיד.

מצה בריי בזעתר

מצרכים
3 מצות שבורות לרבעיים 
מים 
4 ביצים טרופות 
מלח לפי הטעם 
1 כף שמן זית 
שמן לטיגון 
זעתר טחון

אופן ההכנה
מרטיבים קלות את ריבועי המצות במים. 
טורפים היטב את הביצים עם המלח ועם שמן הזית. 
טובלים כל ריבוע מצה לחוד בביצים הטרופות ומצמידים אותם לזוגות. 
מחממים שמן במחבת ומטגנים את המצבריי משני הצדדים. 
מניחים בצלחת הגשה ומפזרים זעתר למעלה.

 שיהיה לכולם פסח שמח וטעים.

הוסף תגובה