מתכונים לפסח – First C l ass!!!

מי לא מתגעגע לארוחת החג?! שנה שעברה אני לא יכול לשכוח, אין ספק שזה היה חג מוזר אך מיוחד!… כמעט באמצע סדר הפסח, נפתחה הטלויזיה והראתה, ברצלונה מפרקת את ביירן מינכן 4 – 0….ואוווו… זו סיבה לאכול עוד קצת מהסלמון של הדודה…ואוליי נתחיל כבר עם קינוחים לפסח!!..אבל הכי חשוב …לא להסתיר!!!

טוב, אז השנה לא יהיה משחקי ליגת האלופות על סדר פסח, לפחות כך חישבתי אך יכול להיות שאני טועה.. בכל מקרה, אני משתף אתכם בשני המתכונים שאצלי בטוח יהיו על שולחן הסדר! 

אני חייב לציין ששני המתכונים לקוחים מאתר השף הלבן מקטגוריית מתכונים לפסח העשירה!

מתכון ראשון – אתם יכולים לעשות זאת כפתיחה או תוספת איך שיבוא לכם!

*** ממרח גבינות וחצילים פיקנטי!!

מתכון כשר לפסח של בני סיידא
1 חצילים קלוי קלוף ומרוסק דק
1 פלפל קלוי קלוף ומרוסק
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס עירית קצוצה
100 גרם בולגרית פיראוס מגוררת
1 גביע גבינת שמנת 5% בטעם שום שמיר
100 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הצורך
5 כפות שמן זית
להגשה
1 מיכל ריוויון

 

 

אופן ההכנה
 
1. שמים בקערה את כל המרכיבים מערבבים טועמים ומשפרים תיבול. מורחים על המצה ומגישים עם סלט ירקות מתובל בשמן זית ולימון.
2. כוס ריוויון צונן ליד תשלים את החגיגה.

** את המתכון הזה הגשתי בשנה שעברה והיו תגובות כל כך טובות שאני לא יכול לא להגיש זאת גם השנה!

****לביבות מצות ותפוחים מוגשות עם דבש ושמנת…..ללקק את האצבעות

מתכון כשר לפסח של בני סיידא
4 מצות מפוררות
2 כוסות חלב תנובה חם
2 תפוחי עץ גרני סמיט מגוררים בקליפתם
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
שמן לטיגון
50 גרם חמאת תנובה
להגשה
3 – 2 גביעים שמנת של פעם 27%
דבש לפי הטעם
קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה
 
1. שמים את המצות בקערה מכסים בחלב חם, מניחים בצד 4 דקות מסננים, סוחטים ומעבירים לקערה. מוסיפים תפוחי עץ מגוררים, סוכר, תמצית וניל וביצים ומערבבים לבלילה אחידה.
2. ממיסים במחבת חמאה ושמן נוטלים 2 כפות גדושות מהבלילה, מעבירים למחבת וצרים לביבה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את שאר הלביבות.
3. מגישים חם עם כף גדושה שמנת של פעם, קינמון ודבש.

***את המתכון הזה אני מנסה השנה בפעם הראשונה!

***מצה מטוגנת ממולאת בתפוח אדמה

6 מצות
1 כוס חלב תנובה 
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומקולפים
7 ביצים
100 גרם גבינת תנובה(0% או 5% או 9%)
200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
 
1. משרים את המצות בחלב למשך 2 דקות, מוציאים, עוטפים במגבת וממתינים 15 דקות.
2. מועכים בקערה את תפוחי האדמה ומוסיפים להם 3 ביצים, את הגבינה הלבנה תנובה ופתיתי העמק למאפים. מערבבים היטב ומתבלים בחומרי הטעם (אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן).
3. חותכים כל מצה ל- 4 ומכינים מהן סנדוויצ’ים עם מילוי גבינה באמצע. מהדקים כדי שהמילוי יכסה את המצה עד לשוליים.
4. טורפים 4 ביצים וטובלים בהן את כריכי המצה. מכניסים לטיגון במחבת עם שמן חם עד שהמצה מזהיבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

הצעה: 
אפשר להגיש חם בליווית שמנת חמוצה מתובלת בעשבי תיבול.

הוסף תגובה