מתכונים לראש השנה

שלום,

ראש השנה בפתח והתיאבון מתחיל לגבור, אבל מצד שני גם הפחד של איזה מתכון ואיך לארח גובר, אז בואו אני יעזור לכם בצד אחד, המתכונים! מתכונים לראש השנה יכולים להיות כל כך מגוונים וישנם כל כך הרבה סוגים שדווקא בראש השנה אי אפשר להתפשר! אפשר להפציץ במתכונים ולהנות מהחג כמו שצריך. כמובן שצריך לאכול אבל גם לדעת איך לאכול בשביל לא להתחרט על זה אחר כך, צריך תמיד לדעת איך לשמור על המשקל! אז בואו אני אגלה לכם כמה מתכונים מבית היוצר של שומרי משקל שייתנו לכם גם מתכונים טעימים וגם ישמרו לכם על הבטן שטוחה ולא תעלו במשקל!

כמובן שאני אתן דוגמאות למתכונים ואקווה שתכנסו לאתר בשביל להוציא מתכונים לראש השנה נוספים.

גלילות דג סלמון מעושן

150 גרם גבינת קוטג` % 5 שומן 

2 כפיות בצל ירוק קצוץ 

1 כפית מיץ לימון 

לפי הטעם פלפל, מלח 

4 פרוסות דקות (60 גרם כ"א) סלמון מעושן 

מעט עירית קצוצה 

 אופן הכנה 

הכנה:

1 . מערבבים את גבינת הקוטג`, הבצל הקצוץ, מיץ הלימון, המלח והפלפל.

2. מניחים את פרוסות הסלמון על משטח עבודה ומורחים כל פרוסה ברבע מתערובת הגבינה. מגלגלים לגלילות, נועצים קיסם בכל אחת מהן ומקשטים בעירית קצוצה.

נקודות לכל המתכון:  12 

*פילה דג מוסר מאודה בירקות

4 מנות פילה דג מוסר או פרידה נקיים מעצמות 

1 חבילה אספרגוס פרוס דק 

לפי הטעם עגבניות שרי 

5 שיני שום חצויות 

1/3 כוס כוס יין לבן יבש 

1 כף שמן זית 

לפי הטעם פטרוזיליה קצוצה 

לפי הטעם מלח ופלפל שחור גרוס 

 אופן הכנה 

. מחממים את שמן הזית ושיני  השום במחבת גדולה.

2. כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים את עגבניות השרי, המלח והפלפל.

3. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה,

ומוסיפים את האספרגוס.

4. מסדרים את הדג על הירקות, כאשר העור כלפי מטה. מכסים את המחבת, ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות.

נקודות לכל המתכון:  34

*עוגת דבש קלה

 מרכיבים 

5 ביצים , מופרדות 

3/4 כוס סוכר 

3/4 כוס דבש קל 

2 כפות שמן 

200 גרם מחית תפוחי עץ 

1.5 כוס קמח 

1 כפית אבקת אפיה 

1/2 כפית קפה שחור 

1 כפית קינמון 

1/4 כפית ציפורן 

סירופ

1 כף מיץ לימון 

70 גרם סוכר 

3 כפות מים 

 אופן הכנה 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה .

בקערה נפרדת ,מערבבים חלמונים עם הדבש הקל , השמן, מחית תפוחי עץ , התבלינים והקפה. מערבבים היטב.

מאחדים את תערובת הקצף עם תערובת החלמונים , מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה , ומקפלים בעדינות .

אופים את העוגה בחום בינוני בערך 40 דקות , מצננים מעט ויוצקים מעל את הסירופ

בתיאבון !

הוסף תגובה