מתכונים לשבועות פשטידת פסטה גבינות ,עוגות גבינה

הפשטידה של  הפטריות….  
החומרים:
1 קופסת פטריות  חתוכות דק
3 בצלים חתוכים דק
1 גביע שמנת חמוצה
250 גרם גבינה מלוחה מגורדת
3 ביצים
1 כף קורנפלור
1 כף מרק פטריות
תבלינים: פלפל, מלח ואגוז מוסקט
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומרק פטריות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות עד שהפטריות מתרככות.מקררים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הגבינה והשמנת חמוצה, הביצים והקורנפלור ומערבבים היטב מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס. אופים עד להשחמה (כ-30 דקות) בחום בינוני ( כ-175 מעלות).
 
פאי גבינות צאן לשבועות
4.06.08 
יופי של פאי  גבינות  לשבועות.  
חומרים לבצק: 
1 כוס קמח

80 גרם חמאה רכה

½ כפית מלח

1 כפית סוכר

2 חלמונים

חומרים למילוי: 
200 גרם גבינת פרומעז

2 גביעי שמנת חמוצה

2 ביצים

½ כוס תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום, זעתר) מלח, פלפל שחור גרוס.

לקישוט: מספר עגבניות מיבשות או זיתים שחורים מצומקים.

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
לאחד את חומרי הבצק. לאסוף לכדור ולשמור במקרר במשך כ- חצי שעה.

לרדד את הבצק ולהניחו בתבנית פאי משומנת. לדקור את פני הבצק במזלג ולאפות כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות. להוציא מהתנור.

אופן הכנת המילוי
לערבב במעבד מזון את הגבינה, השמנת החמוצה והביצים, לרסק לתערובת אחידה. להוסיף את שאר המרכיבים.

לצקת את המילוי על הבצק האפוי למחצה, להשקיע את העגבניות המיובשות או הזיתים במילוי, ולאפות 30-40 דקות.
 
מתכונים נוספים בקרו באתר www.laisrael.net

הוסף תגובה