מתכוני גבינות 9

גבינות צאן וסלמון

חומרים:

1 כף גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם גבינות צאן
150 גרם ברוקולי
6 ביצים
250 גרם פסטה לפי בחירתכם עם גבינות
25 גרם חמאה
50-100 גרם סלמון מעושן
1/4 כפית פלפל שחור
מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לוקחים 150גרם גבינות צאן ומגררים על פומפייה. מבשלים את הפסטה.
מבשלים את הברוקולי עד שהוא נהיה עשוי למחצה.
מגרדים את גבינת הפרמזן על פומפייה.
בקערה מקציפים ביצים עם שמנת. לאחר מכן מוסיפים גבינת פרמזן, גבינות צאן מגוררות, ברוקולי, סלמון קצוץ, פלפל שחור ומלח, ומערבבים, מוסיפים את הפסטה ושוב מערבבים.
מורחים חמאה על תחתית ודפנות תבנית אפייה, מעבירים את תערובת הגבינות והפסטה לתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים עד לקבלת שכבה זהובה.

פסטה עם גבינות צאן ויין

חומרים:

 

200 גרם גבינות צאן מסוגים שונים
50 גרם זיתים שחורים
500 גרם פסטה
 1 בצל  
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 כף בזיליקום קצוץ
50 מ"ל יין לבן
3 שיני שום מעוכות
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים מים בסיר ומבשלים את הפסטה. שומרים חצי כוס ממי הבישול.
מקצצים את הפלפלים לרצועות דקות מאוד. מגררים על פומפייה 200 גרם גבינות צאן לפי בחירתכם. מקצצים את הבצל.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ורצועות הפלפלים, ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את היין, מלח ופלפל, ומבשלים מעט. מוסיפים את הגבינות, הבזיליקום והפסטה. מערבבים ומוסיפים  את הזיתים. אם יש צורך, מוסיפים מעט ממי הבישול.
טועמים ומוסיפים תיבול במידת הצורך ומגישים חם. ניתן לפזר מלמעלה מעט גבינת פרמזן.

 

פסטה עם גבינות צאן ותרד

חומרים:

200 גרם גבינות צאן (פרומעז או גבינות קשות פיקנטיות)
1 חבילת פסטה
3 עגבניות גדולות  
3 בצלים ירוקים 
חופן פטרוזיליה
150 גרם תרד
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1/4 כפית אורגנו
1 כף רוטב פסטו
4 בצלים ירוקים
1 פלפל ירוק קטן
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים מים בסיר ומבשלים את הפסטה.
שוטפים ומקצצים את התרד.
מקצצים את העגבניות לקוביות קטנות, מקצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומקצצים את הפטרוזיליה. חותכים את הפלפל הירוק לקוביות קטנות. מגררים על פומפייה את הגבינות.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, הפלפל הירוק, העגבניות הקצוצות והשום הכתוש. מטגנים יחד ומערבבים. מוסיפים את התרד, האורגנו, פלפל שחור, פסטו ופטרוזיליה. לסיום מוסיפים גבינות ואת הפסטה. מערבבים ומגישים.

 

הוסף תגובה