מתכוני פירות נבחרים

מתכוני פירות נבחרים

 

ניתן למצוא בארץ מבחר בלתי רגיל של פירות נהדרים ובכל עונה. שלל הפירות הנפלאים מאפשר לנו לשלב אותם במגוון של מתכונים שונים וליהנות מטעמם הנהדר. הפירות מציעים לנו טעם מרענן לכל מתכון, ומאפשרים לשלב בין טעמים מתוקים וחמוצים, לצד מליחות, למשל. אם אתם אוהבים לבשל ואוהבים פירות, הנה כמה רעיונות למתכונים נהדרים, בהם תוכלו לשלב פירות מסוגים שונים. את המתכונים השונים תוכלו לשלב לצד סלסלת פירות מעוצבת וצבעונית או לצד מגשי פירות נהדרים.

 

 

לפתן אגסים מרענן

 

אין כמו מגשי פירות, הכוללים שפע של אגסים נהדרים וטריים. אם קיבלתם מגשי פירות, המכילים אגסים ותהיתם מה ניתן לעשות איתם, הנה רעיון נהדר: לפתן אגסים. כל מה שאתם זקוקים לו, על מנת להכין זאת, זה סלסלת פירות כמובן, המכילה שישה אגסים, ליטר וחצי מים, כוס סוכר, מיץ מלימון אחד, מקל קינמון ומקל וניל חצוי לאורכו. אופן ההכנה פשוט וקל: יש להרתיח את כל החומרים, מלבד האגסים, ולאחר שאלה רתחו יש להוסיף את האגסים ולכבות את האש. יש לצנן את הסיר ולאחר מכן להכניסו לקירור במקרר. את הלפתן תוכלו להגיש בתוך צנצנת זכוכית, ואותה להניח בתוך סלסלת פירות, במסגרת מגשי פירות כמתנה מקורית במיוחד.

 

 

 

מרק דובדבנים מתקתק וטעים

 

מגשי פירות עמוסים בדובדבנים מתקתקים ואדומים הם הזדמנות להכין מתכון נהדר שכולם יאהבו. זהו מרק מצוין לקיץ החם, וניתן להגישו כקינוח או כמנה ראשונה. החומרים למרק הם חצי קילו דובדבנים או צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ, כף אחת של ליקר דובדבנים או ברנדי, חמש כפות סוכר ושני גביעי שמנת חמוצה. במידה ואתם משתמשים בצנצנת של דובדבנים, כל שעליכם לעשות הוא לערבב את כל החומרים יחד (ובעדינות) ולהעביר אל המקרר בתוך כלי סגור.

 

 

סלט תרד קיצי נפלא

 

סלסלת פירות קיצית ונפלאה, יכולה להכיל, לצד הפירות הטריים, גם מגוון של מטעמים נהדרים. אחד מהם הוא סלט תרד עם יוגורט דובדבנים וחמוציות. החומרים להכנת הסלט הם: שתי כוסות עלי תרד, גביע יוגורט בטעם דובדבנים וחמוציות, תפוח עץ פרוס לפרוסות דקות, כף בוטנים קלויים וגרוסים גס ושתי כפיות מיץ לימון. בקערת מניחים את עלי התרד, מעליהם מפזרים את הבוטנים, את פרוסות התפוחים. שופכים את מיץ הלימון, את גביע היוגורט ומערבבים בעדינות. סלסלת פירות קיצית, הכוללת סלט תרד נהדר כזה, מתאימה לפיקניק בחוף הים או בפארק.

 

 

רסק תפוחי עץ

 

אם יש לכם מגשי פירות עמוסים בתפוחי עץ, זה הזמן להכין רסק תפוחים מזין וטעים. המצרכים להכנת המתכון הם חצי קילו תפוחים חמוצים קלופים, סוכר לפי הטעם ומעט מיץ לימון. מבשלים את התפוחים עד שרכים לחלוטין ובבלנדר מרסקים אותם תוך כדי הוספת מעט סוכר ומיץ לימון. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד סוכר ועוד מיץ לימון. הוספת הסוכר והלימון היא בהתאם לטעמכם האישי, ולכן לא מצוינות הכמויות. ישנם אלה האוהבים את הרסק מתוק יותר ואילו אחרים אוהבים אותו חמוץ יותר. כך או כך, מדובר במתכון קל להכנה וטעים במיוחד. לאחר הכנתו יש לאפסנו במקרר ולהגישו קר.

 

 

בננה אפויה וטעימה

 

מתכון קל נוסף הוא בננה אפויה. המצרכים להכנת המתכון הן שתי בננות בשלות, מיץ לימון, סוכר חום וקינמון. להכנת המתכון כל שעליכם לעשות הוא לחתוך כל בננה לאורכה ולהניחה על נייר אלומיניום מרוח במעט חמאה. מעליה יש לסחוט מעט לימון ולפזר סוכר וקינמון. את הבננה יש לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומר מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך 25 דקות.

לחץ כאן על מנת לפרסם מחדש את המאמר באתר או בבלוג שלך, זה חינם ופשוט

הוסף תגובה