סלט ברוקולי

זו מנה יפה ומזינה, עשירה בטעמים, קרנצ'ית, שיכולה לשמש כמנה ראשונה או כלווי למנה עיקרית. מתאימה מאד לצמחונים. עשירה בברזל ובויטמינים. הג'ינג'ר המוצע כאופציה מוסיף לה מעט חריפות עדינה. מי שאוהב את המנה שלו יותר פיקנטית  יכול להקפיץ גם מעט פילפל צ'ילי טחון עם / במקום הג'ינג'ר. מנה מצויינת הנשמרת היטב בקרור ויכולה לשמש גם לפיקניקים. 

מחבת ווק
קערת הגשה

1 ק"ג ברוקולי שטוף, מפורק לפרחים קטנים 
1 כוס נבטי שעועית עבים
2 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים לטבעות דקות
2 כפות שמן קנולה מכבישה קרה
1 כפית רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
פלפל שחור

1 כף שטוחה של שומשום מלא
1 כף שטוחה של זרעי פשתן טחונים
1 כף שטוחה של גרעיני חמניה קלופים
1 כף שטוחה של זרעי דלעת קלופים

(1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורד – אופציה)

מחממים את שמן הקנולה במחבת ווק, מקפיצים את הברוקולי עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את שמן השומשום, רוטב הסויה ומעט פלפל שחור (וג'ינג'ר ו/או צ'ילי למי שאוהב) וממשיכים בהקפצה למשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים היטב (בלי לשבור את הברוקולי), מורידים מהאש.

מעבירים לקערת  הגשה עמוקה ומפזרים מעל את הגרעינים והנבטים. מערבבים היטב ומגישים.

כשמגישים אותה כחלק ממנה עיקרית צמחונית – אפשר ליד אורז (או כל דגן מבושל אחר כמו כוסמת, דוחן), פסטה, פשטידה, תפוחי אדמה אפויים ומיני מאפה.

אפשר ללוות ביין לבן או אדום לפי הטעם ובהתאם למנה העיקרית המוגשת.

הוסף תגובה