סלט קינואה

סלט הקינואה מוגש במתכונת הדומה לסלט הטבולה המוכר לכולנו. היא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים מאד, קלה לבישול וכיפית ללעיסה. היא קולטת היטב את טעמי שמן הזית והלימון ונוצרת חמצמצות נעימה ומרעננת. 
קיימים בשוק כמה סוגי קינואה – לבנה, אדומה  ושחורה. אפשר לקנות מעט מכל סוג ולערבב אותם ואז מתקבל סלט צבעוני אף יותר. זהו סלט שכיף להגיש ליד סלט עלים ירוקים, ליד דגים, סלטים מבושלים אחרים כמו סלט סלק, סלט גזר וסלט שומר. אידיאלית להגשה בפיקניק באביב ובקיץ כיון שהיא נשמרת ומשתבחת בזמן שהיא מחכה במקרר עד ליציאה. את הבזיליקום והפטרוזיליה מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה כדי שיראו במיטבם ולא ישחירו מנוזלים.

וניגש להכנה.  מה שצריך זה:

קערת זכוכית

1/2 1 כוסות קינואה
2 ורבע כוסות מים – מבשלים על אש נמוכה למשך כ- 30 – 40 דקות. אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים. מצננים ומעבירים לקערה.

2 עגבניות שטופות, חתוכות לקוביות
2 מלפפונים שטופים, חתוכים לקוביות
חצי צרור בצל ירוק קצוץ לטבעות
בזיליקום טרי קצוץ דק, ו/או פטרוזיליה טרייה קצוצה דק 

מיץ מלימון אחד בינוני
5 כפות שמן זית כתית
4 שיני שום כתושות 
1/2 כפית מלח
פלפל שחור

מוסיפים את הירקות החתוכים לקערת הקינואה, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, השום והתבלינים, מערבבים ומגישים.

כשמגישים בחורף מומלץ להוציא כשעה לפני ההגשה כדי שהסלט יוגש בטמפרטורת החדר ויורגשו טעמי שמן הזית והלימון. מומלץ ללוות ביין לבן או אדום, בהתאם למנה העיקרית או לתוספות האחרות.

הוסף תגובה