עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קלאסית בתוספת פקאנים ומעט קוניאק לקבלת טעם מדהים. העוגה אפויה בחלקה התחתון וחלקה העליון קרמי ומתמצק בקרור. נהדרת כקינוח אחרי הארוחה או סתם עם קפה/תה של אחרי הצהרים, ולארוח חגיגי.

תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ 
סיר בינוני
קערת זכוכית בינונית

150 גרם אגוזי פקאן קלופים

300 גרם חמאה (או מחמאה לשומרי כשרות)
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 /1 כוס סוכר
7 ביצים
3 כפות קוניאק
½ כפית קקאו
2 כפות פירורי לחם

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את תחתית התבנית והדפנות במעט חמאה.  
שמים את האגוזים בשקית ניילון עבה, סוגרים, ומרדדים במערוך פעמיים-שלוש, כדי לשבור את האגוזים לחתיכות גסות. 
ממיסים את החמאה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים פנימה את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים היטב.

מערבבים בקערה את האגוזים עם פירורי הלחם, מוסיפים אליהם כ – 5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.

להגשה – להעביר לצלחת הגשה ולפזר מסביב מעט אבקת סוכר לקישוט.
אפשר להגיש לצדה כדור גלידת וניל או רום-צימוקים.

מצויינת להגשה בקיץ החם, כשרוצים קינוח צונן. בחורף רצוי להוציא מהקרור מעט לפני ההגשה כדי שתוגש בטמפרטורת חדר.

הוסף תגובה