עוגת שוקו ב-5 דקות

עוגת שוקו.

חומרים:1 כוס שוקולית, 1 כוס קמח, 1 אפיון, 1 כוס שמן, 1 כוס סוכר, 5 ביצים בחושות, 1 סוכר וניל.

בוחשים הכל עד שהתערובת אחידה. אופים ב-160 מעלות כחצי שעה, ועוד 10 דקות ב-175 מעלות.

הקרם.חומרים:100 גרםשוקולד מריר, 1 שמנת מתוקה, כפית סוכר, כפית נס קפה. שמים את כל החומרים על אש קטנה, בערבול , עד שרותח. כשהעוגה קרה, מוזגים עליה את הקרם.

למתכונים נוספים גלשו לאתר :מעניין את הסבתא

עוגת שוקולד.

 חומרים:250 גרםשיבולת שועל,100 גרםשוקולד מריר, 1 שמנת מתוקה, ½ כוס יין או שרי,100 גר' אגוזים קצוצים.

הכנה:בוחשים שוקולד, שמנת מתוקה ושיבולת שועל  על האש. מוסיפים את היין. מורידים מהאש, מוסיפים אגוזים, שמים בתבנית אינגליש קייק במקרר.

למתכונים נוספים גלשו ל:http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

 

עוגת פירות יבשים.

 החומרים:100 גרםאגוזים שבורים,100 גר'צימוקים,100 גר'שוקולד שבור לקוביות, 6 כפות קמח, 6 כפות סוכר, 2 ביצים גדולות.

הכנה:מערבבים הכול ואופים בתבנית אינגליש קייק משומנת, ב-170 מעלות כחצי שעה.

הערה: אפשר לפרוס, להקפיא ולהפשיר.

וכעת למתכון מסובך בהרבה, אבל שווה:קרם בווריה.

 הערה: רצוי להכין יום מראש – אבל לא יותר מיומיים מראש.

החומרים:250-300 גרםבישקוטים,1 ל'חלב, 9 ביצים,28 גרםג'לטין (2 שקיות של14 גרם), 2 כוסות סוכר,1 שמנת מתוקה, כפית סוכר, סוכר וניל, כפית קפה נמס.

לסירופ:100 גרםשוקולד מריר, 2 כפות יין מתוק, כף רום/קוניאק, ½ כפית חמאה.

לקישוט:150 גרם אגוזים. 

הכנה:מכינים קפה נמס במים. בתבנית גדולה ועמוקה שמים את הבישקוטים, לאחר שהטבלנו אותם בקפה.

מפרידים את הביצים. על פלטה שמים סיר ובו שמים את החלמונים שמערבבים בזהירות בחצי כוס סוכר ובחלב. מחממים על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך. אסור שזה ירתח – אחרת החלמונים מתקשים.

מורידים מהאש ומוסיפים בערבוב את הג'לטין. מקררים במקרר.

מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את יתר הסוכר. מערבלים בעדינות, ידנית, עם תערובת החלמונים הקרה ומוזגים את הכול מעל הבישקוטים שבתבנית. מחזירים למקרר.

מקררים את הקצפת לעשר דקות בפריזר ומקציפים אותה עם כפית סוכר וסוכר וניל אחד. מוזגים מעל הקרם וניל שבמקרר.

מכינים את סירופ השוקולד: על פלטה מבודדת שמים בסיר קטן את השוקולד השבור לקוביות, כף או שתיים של מים, את היין ואת הקוניאק. כשזה נוזלי לגמרי,

מפזרים מעל העוגה הקרה בצורה לא אחידה, מפזרים מעל את האגוזים ומחביאים טוב-טוב מבני הבית.

למתכונים נוספים גלשו לאתר :מעניין את הסבתא

הוסף תגובה