פיצה ברוטב עגבניות

רוטב עגבניות ועשבי תיבול לפיצה ולזניה:
בסיר מטגנים 3 בצלים קצוצים וכפית שום.
מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומבשלים עד שאין נוזלים.
מוסיפים 1 קופסא של עגבניות מרוסקות.
מבשלים עוד כ 10 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל , 2 כפות סוכר חום והרבה בזיליקום טרי קצוץ.
מוסיפים כ 50 גרם חמאה מערבבים טוב ומבשלים עוד 10 דקות.

בצק פיצה: 
מערבבים 1 ק"ג קמח, 1 שקית שמרית, 1 כוס מים, 3 כפות שמן זית ומעט מלח. לשים לבצק ומניחים לתפיחה במשך שעה.
מרדדים לבצק דק. 
מורחים מעל ברוטב עגבניות ומפזרים גבינה מלמעלה ( צהובה, פרמז'ן, מוצרלה) . 
ניתן להוסיף תוספות שונות כגון: תירס, טונה, אנשובי, פטריות, זיתים ועוד.
אופים בתנור חם 200 מעלות עד שהגבינה נמסה והבצק שחום.

הוסף תגובה