פיצה – כמו של שף איטלקי

בשנת 1889 התכבדה הכיר נאפולי שבאיטליה בביקורה של מרגריטה, מלכת איטליה. לכבוד האירוע המלכותי הכינו השפים בנפולי פיצה מיוחדת וקראו לה על שמה של המלכה. פיצה מרגריטה נחשבת הפיצה הבסיסית , וציפוי שלה מורכב מהשילוש הקדוש של הפיצות: רוטב עגבניות אדום, גבינה מוצרלה לבנה מחלב באפלו  ובזיליקום ירוק ורענן – צבעים המרכיבים את הדגל האיטלקי.

הרמוניית טעמים  והצד החזותי של הפיצה הלאומית  הזו הפכו אותה לפיצה הנפוצה ביותר לא רק ב 40,000 פיצריות באיטליה אלה בכול העולם כולו.

ליימים עם התחזקות "שלטון הפיצה" שפים הרכיבו וגיבנו את התוספות ויצרו ציפויים מגווונים רבים:

פיצה רומאית – לללא רוטב עגבניות אלא עם שמו זית ורצועות בצל חי.

 

פיצהפרנצ'סקנית – פרוסות פטריות מאודות בשמן ורצועות אווז מעושן.

פיצה סיציליאנית – רוטב עגבניות ,מוצרלה, פלפל צהוב,סלמי ופטריות.

מתכון בקלאסי לבצק לפיצה

  • 10 גר' שמרים יבשים
  • מעט סוכר
  • 500 גר' קמח
  • 13/4 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח

הכנה

מערבבים את השמרים והסוכר בכלי קטן. מוסיפים 5 כפות מים ו 3 כםות קמח ובוחשים.

מניחים את העיסה לתפיחה קלה למשך 60 דקות.

לכלי של המקסר  מנפים את הקמח הנותר,מוסיפים את שאר המים,ואת הבצק שתפח ולשים עם הוו של המקסר כ 6 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד שתי דקות. צריך להתקבל בצק רך וגמיש שלא נדבק לידיים.

משהים לתפיחהבשעתיים . 

לשים את הבצק שוב – מוציאים אוויר ומחלקים אותו ל 3-4 עיגולים.

משהים ל15 דקות ולאחרהן מרדדים את הבצק לגודל התבנית שלנו.

צברישים בשכבה דקה של שמן זית ומוסיפים את התוספות שלנו.

אופים בתנור חם מאוד 250 מעלות בתחתית התנור ל 10-15 דקות.

מתכון לרוטב עגבנות קלסי

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 עגבניות תמר מגוררות
  • 1/2 כפיתסוכר
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 צרור אורגנו
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את העגבניות, ממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים את הסוכר,שום,אורגנו,מלח ופלפל. התקבלה לכם פיצה משגעת איטלקית קלאסית ממש כמו של שף פרטי.

הוסף תגובה