פרוסות בגט עם גבינות ואגסים עם גבינה כחולה

בטרם תקראו את המתכונים חשוב לנו לציין שעל מנת להכינם בצורה הטובה ביותר מומלץ לעשות שימוש בגבינות איכותיות שהוכנו בתהליכים ביתיים. כמו כן, את כל הגבינות המוזכרות במתכונים הנ"ל ועוד גבינות רבות ניתן ללמוד להכין במגוון הקורסים שאנו מעבירים. אנו מקווים כי תהנו מהכנת המתכונים ומאכילת המאכלים המוזכרים בהם. הנכם מוזמנים להגיע לקורסים שלנו ולהיווכח בכך שהכנת גבינות הינה תהליך לא מסובך שמביא לתוצאות נפלאות!

 

פרוסות בגט עם גבינות

חומרים:

1 בגט פרוס לפרוסות בעובי של1 סנטימטר

 

50 גרם חמאה

250 גרם פטריות (מסוגים שונים)

200 גרם גבינת פונטינה מגוררת

50 גרם גבינת פיקורינו מגוררת

1 שן שום מעוכה

1/2 כוס פטרוזיליה

4 גבעולי תימין

60 גרם אגוזי מלך קלויים

3/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

פורסים את הפטריות ומטגנים עם החמאה 5 דקות.

מכניסים למג'ימיקס את הפטרוזיליה, השום, 1/2 כוס שמן זית, אגוזי מלך, גבינת פיקורינו, פלפל ומלח. מועכים עד הפיכתם לעיסה חלקה.

מורחים על כל פרוסת לחם את התערובת, מניחים מעל מעט מתערובת הפטריות ומעל פרוסה דקה של גבינת פונטינה.

מכניסים לתנור ל- 200 מעלות ואופים עד קבלת צבע זהוב.

 

 

 

אגסים עם גבינה כחולה

 

חומרים:

 

6 אגסים לא מקולפים, מנוקים, וחצויים ל-2

כפית וחצי של שמן זית

100 גרם גבינת רוקפור

40 גרם חמאה לא מלוחה

50 מ"ל רוטב פלפלים חריפים או כמה טיפות טבסקו

 

אופן ההכנה:

 

מחממים גריל לחום בינוני ומשמנים קלות את הרשת.

מערבבים את השמן זית עם רוטב הפלפל החריף.

מערבבים גבינת רוקפור עם חמאה.

מסדרים את חצאי האגסים על רשת הגריל כאשר הצד עם הקליפה מונח על הרשת.  מברישים עם רוטב הפלפלים.

כל חצי אגס ממלאים בתוך החלל העליון את תערובת גבינת הרוקפור.

אופים בגריל במשך 10 – 15 דקות עד שהאגסים נהיים רכים.

הוסף תגובה