קציפת מסקרפונה

הסופלה, או בעברית קציפה, הוא קינוח אוורירי ועדין שאפשר להכין בהרבה וריאציות – בטעמי פירות, קרם, שוקולד ועוד. אפשר להכין אותו בקעריות אישיות ואפשר בתבנית מרכזית שממנה חותכים מנות, ובד"כ הוא אפוי.  המתכון הזה הוא מתכון ללא אפיה, בקרור. זוהי וריאציה לצורה הרגילה בעזרת בישקוטים טבולים בשוקולד ומילוי דובדבנים, כך שמקבלים קינוח שהוא כמעט עוגה, מרשים ועשיר בטעמו.

כלים:
תבנית הגשה עמוקה בקוטר כ- 25 ס"מ
סיר קטן
קערה

החומרים:
 
1 מיכל שמנת מתוקה 
3 חבילות שוקולד מריר 100 גרם
125 גר' גבינת מסקרפונה 
1 חבילה בישקוטים
50 גרם חמאה ללא מלח 
1/2 כוס אבקת סוכר 
1/2 כוס קוניאק 
1/2 צנצנת דובדבנים חמוצים 
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון 

אופן ההכנה:
 
מקציפים בקערה חצי מכמות השמנת המתוקה. 
מוסיפים את הסוכר וגבינת המסקרפונה אל השמנת בתנועות קיפול עדינות ואיטיות. 
מוסיפים גם את קליפת הלימון ומניחים בצד. 

ממיסים בסיר את השוקולד המריר ביחד עם החמאה וחצי כוס שמנת מתוקה. מורידים מהאש ומצננים בצד.
טובלים את הבישקוטים בשוקולד המומס ומצפים אותם עד חצי מגובהם. חשוב להטביל ממש לפני ההנחה כדי שלא יספגו יותר מדי נוזלים ויתפרקו.
מסדרים בתבנית ההגשה את הבישקוטים כשהם עומדים ונשענים על הדפנות. מניחים גם כמה בישקוטים כך שיכסו את קרקעית הכלי. 
מטפטפים על כל הבישקוטים קוניאק ומניחים מעליהם, בתחתית התבנית, 1/3 מכמות תערובת השמנת וגבינת המסקרפונה. 
מניחים מעל תערובת השמנת והמסקרפונה, בעזרת כף,  שכבה נדיבה של דובדבנים ומכסים בשאר תערובת השמנת והמסקרפונה. 
שופכים על הכל את שארית השוקולד המומס ומניחים במקרר למשך שעתיים לפני ההגשה.

הגשה:  
מוציאים את תבנית הקציפה מהמקרר, חותכים למנות יפות ומניחים כל מנה בצלחת הגשה. אפשר לקשט מסביב ברוטב שוקולד חם מתובל במעט ברנדי או קוניאק ואפשר גם מעט קינמון.

הוסף תגובה