קרפצ'יו

זו אחת ממנות הפתיחה הקלילות והטעימות שיש, במיוחד לאוהבי הבשר. מכינים אותה מבשר סינטה או פילה נא, חתוך דק ו'מבושל' קלות במיץ לימון ומתובלן קלות. לצד המנה מגישים פרוסות לחם או בגט. אנו מגישים לכם את צורת ההכנה המלאה. רצוי  שהבשר יהיה מאיכות טובה. אז ניגש להוראות ההכנה ונתחיל ברשימת הכלים הנדרשת והמצרכים:

תבנית אחסון עמוקה + מכסה
שקית ניילון עבה 
צלחת הגשה

1/2 ק"ג בשר בקר טרי (סינטה או פילה), חתוך לפרוסות דקות

4 שיני שום, קצוצות דק 
1 כוס שמן זית כתית מעולה 
מיץ מלימון אחד
עלי רוקט טריים 
גבינת פרמזן מגוררת (לשומרי כשרות – ניתן לוותר על הגבינה)

מניחים את הבשר בשקית נילון עבה ומעבירים לאחסון קצר במקפיא, רק עד שהוא מתחיל לקפוא וניתן לחתוך אותו לפרוסות דקות.
פורסים את הבשר לפרוסות דקות בסכין חדה מאוד או במכונה לפריסת נקניקים.
מסדרים בתבנית פלסטיק שכבה של הבשר, שופכים עליה תערובת שמן זית ומיץ לימון. 
מפזרים מעט שום ומוסיפים שכבה נוספת של בשר. 
שופכים שוב מתערובת השמן ומיץ הלימון ושוב שכבת בשר וממשיכים כך עד שנגמר הבשר. 
סוגרים את הכלי ושומרים במקרר במשך שעה לפחות.
מוציאים את הבשר מהמקרר.
מניחים בצלחת ההגשה האישית או הכללית את עלי הרוקט בתלולית במרכז, מסדרים מסביב את פרוסות הבשר כמו מניפה ומפזרים מעל הבשר את גבינת הפרמזן המגוררת.

יש שנוהגים לפזר על הקרפצ'יו מעט חומץ בלסמי, ובמקום פרורי פרמזן 'לקלף' פרוסה דקיקה של פרמזן ולהניח בצורה אקראית מעל פיסות הבשר.

הוסף תגובה