שלושה מתכונים לפסטות עם גבינות

פסטה עם גבינות ופטריות

 

חומרים:

 

200 גרם פסטה מקרוני

20 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתוש

300 גרם פטריות קצוצות

150 גרם גבינת קציוטה  מחלב צאן

1 שמנת מתוקה לבישול

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות קטנות.

קולפים את השום ומקצצים אותו.

מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות דקות.

מגררים על פומפייה את גבינת הקציוטה.

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצל. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את השום ולאחר מכן את הפטריות. מטגנים מספר דקות.

מוסיפים מלח, פלפל שחור וממשיכים לבשל 3-5 דקות.

מוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה. מבשלים במשך 2 דקות.

מורידים מהאש ומסדרים על צלחת הגשה. מפזרים מלמעלה גבינת קציוטה מגוררת.

 

לינגוויני עם אפונה וגבינות

 

 

חומרים:

 

1 חבילה פסטה לינגוויני

50 גרם חמאה

3 שיני שום כתושות

1 בצל סגול קטן

400 גרם אפונה קפואה

100 גרם גבינת פיקורינו

200 גרם גבינת פרומעז

מלח ופלפל שחור

70 גרםאגוזים

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את הפסטה במים רותחים.

קוצצים קטן את הבצל.

חותכים לקוביות את גבינת הפרומעז ומגררים באמצעות פומפייה את גבינת הפיקורינו.

מטגנים את האגוזים במחבת.

ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד להזהבה

ומוסיפים את השום והאפונה. מבשלים 10-15 דקות עד שהאפונה מוכנה.

מוסיפים מלח, פלפל שחור וגבינת פרומעז. מבשלים 5 דקות נוספות.

מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מורידים מהאש ומוסיפים את גבינת הפיקורינו והאגוזים. 

 

פסטה עם גבינות צאן

                      

 חומרים:

 

1 חבילה פסטה פטוצ'יני

1/2 כוס יין יבש משובח

1 כפית גדושה שום קצוץ

2 כפות שמן זית

7- 8 תאנים חתוכות לחתיכות גדולות

200 מ"ל שמנת לבישול

50 גרם גבינת פרומעז

100 גרם גבינת רוקפור

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח וכשהפסטה מוכנה מסננים במסננת.

חותכים לקוביות את גבינת הפרומעז. מגרדים על פומפייה גסה את גבינת הרוקפור (ניתן גם לחתוך את גבינת הרוקפור לקוביות).

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים. מוסיפים תאנים, גבינת פרומעז, גבינת רוקפור ומבשלים במשך דקה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח פלפל ובסוף את היין.

מבשלים במשך שתי דקות. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים במשך דקה.

מגישים חם.

הוסף תגובה