מרק בטטות

7 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות400 גרם של דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות2 ליטר מיםמלחפלפל לבן טחון1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
1.   להרתיח בסיר מים ולהוסיף את הדלעת והבטטות ולבשלם עד שהם מתרככים.
2.   לסנן את המים אך לשמור אותם בצד.
3.   לרסק בבלנדר או במוט ידני את הדלעת והבטטות בעזרת המים ששמרנו בצד ולהחזיר את המחית לסיר.
4.   להרתיח בסיר ולהוסיף את המרק העוף מלח ופלפל לבן להוסיף את שאר הנוזלים עד לכדי הסמיכות הרצויה  .

מצרכים:3 כפות מרגרינה1 בצל גדול חתוך לקוביות2 כרישות גדולות חתוכים לפרוסות2 שיני שום כתוש3 גזרים חתוכים לפרוסות3 בטטות גדולות1 תפוח אדמה גדול5 כוסות מרק עוף1 כוס יין לבן4 עלי דפנהמלח ופלפל
אופן ההכנה:ממיסים בסיר גדול את המרגרינה ומטגנים את הבצל הכרישה ושיני השום עד שישחימו מוסיפים את הגזרים ומאדים מעטמוסיפים את שאר החומרים ומביאם לרתיחה מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהבטטות מתרככות.מוציאם את עלי הדפנה מעברים את המרק לממחה ומרסקיםמצרכים:
1/4 חבילה מחמאה/מרגרינה4 כפות גדושות של קמח8 בצלים בינונים קלופים ופרוסים2 כפות שמן זית או שמן קנולה1 כף אבקת מרק בצל1/2 כוס יין לבן יבש 1 כפית סוכר1 כפית מלח3 כפיות אבקת מרק עוף פרווה3 קישואים מקולפים3 גזרים מקולפים4 עלי סלרי

אופן ההכנה:
1.   בסיר שטוח או במחבת להמיס את המרגרינה ולטגן את הבצל הפרוס עד לאידוי.
2.   לאחר אידוי של 10 דקות להוסיף את הסוכר, המלח והקמח ולערבבכל הזמן שלא יווצרו גושים ושלא יידבק לתחתית הסיר.
3.   כשהבצל נעשה חום בהיר להוריד את המחבת או הסיר מהאש.
4.   למלא רבע סיר אחר במים ואבקת מרק פרווה ולהוסיף את הקישואים,הגזר ועלי הסלרי ולבשל עד שכל הירקות יתרככו.
5.   להוציא את הירקות ולהוסיף את הבצל המאודה ולערבב היטב. להוסיף לסיר מים עד לגבוהה הרצוי ולהוסיף אבקת מרק בצל ומלח לפי הטעם ולבשל כ- 15 דקות נוספות.
6.   בסוף הבישול מוסיפים  חצי כוס יין לבן יבש. מגישים בתוספת קורוטנים מתובליםאו גבינה צהובה עמק מגורדת

הוסף תגובה