מנה עיקרית ב-5 דקות – מתכון 2 : צ'ילי קון קרנה

מנה עיקרית ב-5 דקות – מתכון 2 : צ'ילי קון קרנה.

המנה כוללת בשר ותוספת – ארוחה שלמה בסיר אחד.

לממהרים: החומרים: חצי ק"ג בשר טחון (בקר/עוף/הודו) , חצי ק"ג שעועית ברסק עגבניות מקופסת שימורים, בצל גדול קצוץ, מעט שמן, מלח, פלפל, פפריקה חריפה.

בסיר רחב שמים מעט שמן ומחממים. כשהשמן חם, שמים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. אז מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג כדי שהצבע האדום יהפוך לחום. לאחר מכן מוסיפים את התוכן של קופסת השימורים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. אם נראה מעט יבש, אפשר להוסיף מעט מים או קטשופ. גם ילד בחופש יכול לנסות את כוחו בהכנת המתכון.

מגישים חם, עם לחם טרי .

למתכונים נוספים של 5 דקות כנסו לאתר: www.saba-sabta.co.il

למעדיפים  קטניות על פני בשר: להוסיף שתי קופסאות שעועית על אותה כמות בשר.

לאוהבים אוכל חריף: להוסיף יותר פפריקה או כמה פיסות פלפל חריף (צ'ילי).

למעודנים: להוסיף קובית שוקולד מריר בזמן הבישול.

לסופרי קלוריות: למאכל הזה יש מינוס: הפלוס במשקל…

לאוהבי הצ'ולנט בחורף: זה תחליף מצוין בקיץ לדבר האמיתי. יש הבדל נוסף: אין אפקט חממה של השמעה לאחר האכילה, אלא רק אפקט  דממה ביממה שלאחר ההטמעה – והמבין יבין!

אפשר לגוון את המנה כרצונכם, אבל זה כבר יהיה על אחריותכם. למשל: במקום בשר טחון, אפשר להכניס בשר חתוך לקוביות. סוג הבשר שוב תלוי בטעמכם האישי: בקר, עוף, הודו, כבש. צמחוניים ודאי ינסו את הטופו .

לגבי התוספת: אפשר לנסות שעועית לבנה, חומה, קטנה או גדולה. אפשר לגוון עם גרגרי חומוס, גרגרי תירס, עדשים כתומות/חומות/ירוקות או אפילו אורז לגווניו.

גם את התיבול ניתן לגוון: כל תבלין שאתם אוהבים, מוזמן להיכנס לסיר ולהצטרף לחגיגה. המעניין הוא שעל אותו עקרון תוכלו להגיש כל פעם מאכל שונה – ותמיד בהכנה של 5 דקות בלבד.

הוסף תגובה