סופגניות לחנוכה

מרכיבים

1 קמח אוסם תופח קטן

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

2 שמנת חמוצה

2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה :

מערבבים את כל החומרים בקערה מחממים את השמן וכשהשמן מבעבע מנמיכים את הלהבה. 
לוקחים מהעיסה בעזרת כף וובעזרת הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר ומטגנים עד שזה מזהיב.

מוציאים בכף מחוררת על נייר סופג. מקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר

בקרו באתר www.laisrael.net וקבלו מבחר מתכונים נוספים לחנוכה

סופגניות מבית אמא

 

חומרים:

חצי קילו קמח

50גרם שמרים

100 גרם סוכר

100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת

1 כוס חלב פושר (שלתוכו מוסיפים את השמרים)

5 חלמונים

כמה טיפות תמצית וניל

קורט מלח

1 כף קוניאק

אופן הכנה

שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הוניל, החלמונים והמלח. מוסיפים את השמרים והחמאה (או המרגרינה).

לשים את כל החומרים יחד מטפיחים בכלי מכוסה ועליו שמיכה את הכלי שמים במקום חמים , לא לחמם בחדר באיזור חמים

 

מרדדים שני עלים דקים.על עלה אחד שמים במרחקים יחסית גדולים גבעות קטנות של ריבה על זה שמים בזהירות (אבל ממש בזהירות  את העלה השני וצרים עיגולים בעזרת כוס ,מתפיחים שוב את הסופגניות עד שמכפילות את עצמם. מחממים שמן עמוק מחליקים בזהירות את הסופגניות לתוכו כשהשמן צריך להיות חם מאוד מחכים עד שמזהיב, הופכים לצד השני ומחכים עד שהוא יזהיב גם ומוצאים, מניחים על מגבת נייר, לאחר שהתקררו יש לבזוק אבקת סוכר.

חג חנוכה שמח

סופגניות

 

מרכיבים

1 קמח אוסם תופח קטן

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

2 שמנת חמוצה

2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה :

מערבבים את כל החומרים בקערה מחממים את השמן וכשהשמן מבעבע מנמיכים את הלהבה. 
לוקחים מהעיסה בעזרת כף וובעזרת הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר ומטגנים עד שזה מזהיב.

מוציאים בכף מחוררת על נייר סופג. מקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר

סופגניות מבית אמא

חומרים:

חצי קילו קמח

50גרם שמרים

100 גרם סוכר

100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת

1 כוס חלב פושר (שלתוכו מוסיפים את השמרים)

5 חלמונים

כמה טיפות תמצית וניל

קורט מלח

1 כף קוניאק

אופן הכנה

שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הוניל, החלמונים והמלח. מוסיפים את השמרים והחמאה (או המרגרינה).

לשים את כל החומרים יחד מטפיחים בכלי מכוסה ועליו שמיכה את הכלי שמים במקום חמים , לא לחמם בחדר באיזור חמים

מרדדים שני עלים דקים.על עלה אחד שמים במרחקים יחסית גדולים גבעות קטנות של ריבה על זה שמים בזהירות (אבל ממש בזהירות  את העלה השני וצרים עיגולים בעזרת כוס ,מתפיחים שוב את הסופגניות עד שמכפילות את עצמם. מחממים שמן עמוק מחליקים בזהירות את הסופגניות לתוכו כשהשמן צריך להיות חם מאוד מחכים עד שמזהיב, הופכים לצד השני ומחכים עד שהוא יזהיב גם ומוצאים, מניחים על מגבת נייר, לאחר שהתקררו יש לבזוק אבקת סוכר.

חג חנוכה שמח

הוסף תגובה