יוגורט – המאכל האהוב

פני ארבעת אלפיים וחמש מאות שנה פחות או יותר דהרו להם במרכז אסיה פרשים קדומים נושאים חלב בשקי עור. דהרות הסוסים ובתוספת החיידקים שהיו בנאדות העור יצרו את היוגורט הראשון. מקור השם יוגורט הוא בשפה הטורקית ובטורקית פירוש המילה יוגורט היא לערבב. כמו הרבה המצאות גדולות גם היוגורט נוצר לגמרי במקרה.

ייצור היוגורט

תהליך הייצור של יוגורט מזכיר מאוד ייצור גבינה. מוסיפים לחלב שני סוגי חיידקים הצורכים סוכר חלב המכונה לקטוז. הם מפרישים חומצה לקטית ועוד חומרים שמעבים את החלב עד שהוא מגיע למרקם של יוגורט. התהליך של הכנת יוגורט מתבצע במכלים גדולים שם הוא תוסס, נבחש ומתערבב. בסופו של התהליך נמזג היוגורט לקופסאות ומשווק לחנויות. בדרך כלל מכינים יוגורט מחלב פרות אבל אפשר להכין יוגורט מחלב כבשים או עיזים ואפילו מחלב באפלו או נאקות.

יוגורט – יתרונותיו הבריאותיים

עד המאה העשרים יוגורט לא היה ידוע מחוץ לאזור בו הומצא, אבל אחרי שהתברר שתושבי בולגריה חיים עד גיל מופלג ביותר, נעשה מחקר והחוקרים הגיעו למסקנה שהכל בזכות אכילת יוגורט. השמועה נפוצה בכל העולם ומאז הפך היוגורט למאכל פופולארי מאוד. יוגורט הוא מאכל בריא ויש לו מעלות רבות.

  • יוגורט מכיל חיידקים ידידותיים למערכת העיכול. יוגורט ידוע כמאכל שמקל על עצירות, וגם אנשים שרגישים ללקטוז מעכלים אותו בקלות מפני שהחיידקים שמייצרים יוגורט מפרקים חלק מהלקטוז.
  • יוגורט מסייע להפחית היווצרות עששת בשיניים בקרב ילדים צעירים. במחקר שנערך ביפן בקרב ילדים בני שלוש התגלה שאכילת יוגורט ארבע פעמים בשבוע לפחות מביאה להפחתת חורים בשיניים.
  • יוגורט לא ממותק מפחית את הבעיה של ריח רע מהפה שנוצר כתוצאה מקיום חיידקים אנאירוביים על הלשון.
  • צריכת יוגורט מועילה כנגד פלאק, חורים בשיניים ודלקות חניכיים.
  • אכילת יוגורט מסייעת במניעת כולסטרול בדם.
 

סוגי יוגורט

  • יוגורט ביו טבעי
  • יוגורט ממותק עם פרי
  • יוגורט דיאט ממותק 
  • גבינת יוגורט – שילוב של יוגורט עם גבינה
  • משקאות יוגורט
  • יוגורט סויה – דמוי יוגורט שמקורו צמחי
  • יוגורט חלב עיזים, באפלו וכבשים  

יתרונות יוגורט לדיאטה

יוגורט הוא מאכל אידיאלי לדיאטה. הוא דל שומן ובעל תכולת חלבון גבוה ומשביע מאוד, אכילת יוגורט משכיחה את תחושת הרעב וכדאי לכל מי שרוצה להפחית ממשקלו לצרוך אותו על בסיס יומי. יוגורט מהווה תחליף בריא ודל שומן למיונז ולשמנת ואפשר להכין איתו גלידות דיאטטיות טעימות, מרקים משביעים ומזינים ומטבלים לירקות.

פרוזן יוגורט

על מנת להכין פרוזן יוגורט דיאטטי בטעם פירות ראשית עלינו להכין את המצרכים – קילו אחד של יוגורט עם ארבעה וחצי אחוזי שומן, כוס אחת של אבקת סוכר, כפית אחת של קינמון ושתי כוסות מחית פרי בהתאם לטעם האישי של כל אחד מאתנו. ראשית, ראשית, ניגש למלאכת הערבוב – עלינו לערבב את היוגורט והסוכר. לאחר  מכן נוסיף את מחית הפרי שבחרנו בתוספת של כפית אחת של קינמון. עכשיו, עלינו לשפוך את כל התערובת שהכנו לתוך כלי אשר עשוי ממתכת, אותו נכניס למקפיא ונחכה תשעים דקות. לאחר שהמתנו בסבלנות, נוציא את כלי המתכת שבתוכו התערובת ותוך שימוש במזלג נפורר ונערבב אותה.פעולה זו נעשה שוב כאשר בסוף הפעם השנייה, נעביר את כל התערובת אל תבנית (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית). את התערובת שעכשיו נמצאת בתבנית נכניס שוב אל ההקפאה. כאשר נרצה להגיש את המעדן, נוציא את התבנית ובתוכה התערובת אשר כבר נקרשה, נפרוס ונגיש.

הוסף תגובה