מרק שעועית עשיר

 

מצרכים:
• 500 גר' שעועית מעורבת ( לבנה, גדולה, מנומרת )- מושרת במים למשך הלילה
• 4 כפות שמן זית
• 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
• 5 שיני שום קצוצות
• 3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
• 3 גבעולי סלרי קצוצים
• 400 גר' עצמות רגל עם מח 
• 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
• 2.5 מים או נוזל ירקות או נוזל עוף/ בקר
• 4 עלי דפנה, 3 יח' ציפורן
• מלח, פלפל לבן 
• צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
– מסננים השעועית לאחר שהושרתה היטב במים למשך הלילה ושוטפים.
– מחממים השמן בסיר נירוסטה או סיר יציקת אלומיניום ( עם שכבת טפלון).
– מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים, מוסיפים השום והרסק ומערבבים היטב.
– מוסיפים תוך כדי עירבוב 2 כפיות סוכר להורדת חמיצות הרסק.
– מוסיפים העצמות, השעועית והנוזל ומבשלים למשך 4 שעות.
– מוסיפים התבלינים, מלח, פלפל וטועמים.
– מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה ולחם כפרי משובח.

הערות:
1) מומלץ להוסיף נוזל משובח ( נוזל יסודי של ירקות, בשר או עוף – נוזלים לבנים)
2) אסור להמליח שעועית כי היא מתקשה, תבלינים נוסיף רק לאחר שהשעועית 
התרככה לחלוטין.

הוסף תגובה