מרק תפוחי אדמה מחיתי

דוד גול

מצרכים:
• 1 ק"ג תפו"א חתוכים לקוביות
• 3 גזרים
• 2 בצלים, 2 קרישות
• 3 גבעולי סלרי
• 50 גר' חמאה
• 1 ליטר מים / נוזל ירקות
• 1 כוס חלב
• 1/2 כוס שמנת מתוקה
• מלח, פלפל אגוז מוסקט
• פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן הכנה:
– חותכים את כל הירקות ומאדים בסיר עם החמאה.
– מוסיפים השום וממשיכים לאדות, דואגים שהירקות לא יוזהבו מידי.
– מוסיפים הנוזל ומביאים לרתיחה.
– ממליחים ומפלפלים חלקית.
– לאחר שהירקות ותפו"א התרככו היטב מסננים ( הנוזל משאירים בסיר) וטוחנים.
– מעבירים דרך מסננת דקה המחית חזרה לנוזל החם.
– מרתיחים שנית מוסיפים החלב והשמנת ומשלימים טעם.
– מגישים עם עיטור פטרוזיליה

הוסף תגובה