נאן – לחם הודי שטוח

דוד גול

נאן – לחם הודי שטוח

מצרכים:
3/4 כוס מים פושרים
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים 
4 כוסות קמח 
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה טרופה
1/2 כוס יוגורט

אופן הכנה:
מערבבים השמרים, המים והסוכר בקערה,מוסיפים הקמח ואבקת האפייה ובוחשים היטב.
מוספים שאר המרכיבים לשים לכדור בצק.
מעבירים הכדור למשטח עבודה ולשים עוד 10 דקות עד שהבצק גמיש.
מעבירים הבצק לקערה משומנת, מכסין במגבת ומניחים להתפחה, כשעה עד שעתיים.
מחממים התנור לחום גבוה.
מחלקים הבצק ל 6 כדורים שווים, מרדדים הכדורים למשטח צר ודק רוחב 15 סמ' אורך 20 סמ'.
אופים בתנור כ 5 דקות כל נאן או עד שהתנפחו והשחימו. 

הוסף תגובה