סנייה עגל וכבש

סנייה עגל וכבש

חומרים:
– 1 ק"ג בשר עגל טחון+ 200 גר' בשר כבש טחון מעורבבים יחד.
– 1 כרישה קצוצה.
– 2 בצלים סגולים קצוץ דק.
– 1 בצל לבן גדול קצוץ דק.
– 2 כפיות שום כתוש.
– 2 כפות טחינה גולמית משובחת .
– 1 כף בהרט.
– מעט אגוז מוסקט מגורד.
– מלח, פלפל שחור.
– מעט קינמון.
– 3 כפות שמן קנולה + 1 כף שמן זית.
– 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.

אופן הכנה:
– מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום.
– מוסיפים את הבשר ומערבבים על אש גבוהה מס' דקות.
– מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
– מוסיפים כף טחינה, את התבלינים השונים, וכף פטרוזיליה.
– מעבירים הסינייה לכלי הגשה, מזלפים מלמעלה מעט מהטחינה
הגולמית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. 

הטיפ של דוד:
• נתח בשר בקר או כבש לטחינה רצוי שיהיה משויש בשומן, כך
התבשיל יהיה עסיסי בזמן ההגשה. ( נתחים מתאימים צלעות, כתף, חזה)

הוסף תגובה