מתכון עוגת דבש מיוחד!

עוגת דבש מסורתית לשנה החדשה ,נהוג בימים אלו לאכול מאכלים מתוקים שמסמלים תקוות לשנה חדשה ומתוקה . כל מה שיש בעוגה הזו הוא מאוד מסורתי, כולל מרקמה הסמיך, העשיר, מתיקות הקינמון וצבעה הכהה , מושגת על ידי הוספת תה חזק ואבקת קקאו לבלילה. שימוש בקמח מחיטה מלאה הוא עובד יפה , כי העוגה היא כל כך עשירה וצפופה בכל מקרה. לעטוף את שראיות העוגה שנשארו בנייר כסף ולשמור במקרר.
מתכון בגרסה מיוחדת לעוגת דבש קלה להכנה.

מרכיבים

   1 כפית שמן זית אור
    ½  כוס תה חזק לא ממותק ומקורר
   1 כוס קמח חיטה מלא
   1 כפית אבקת אפייה
   1 כפית קינמון טחון
   1 כף אבקת קקאו לא ממותק
   2 ביצים גדולות
   ¼ כוס סוכר חום
   ⅓ כוס שמן זית ( לא כתית )
   ½ כוס דבש ( 6 גר ' )

 

הוראות הכנת עוגת דבש:

1. מחממים תנור ל -170 מעלות ומברשים תבנית אינגליש קייק עם שמן זית.

2. הכינו חצי כוס תה חזק ואפשר לו להתקרר.

3. בינתיים, בקערה בינונית, להקציף יחד את הקמח , אבקת האפייה , הקינמון ואבקת הקקאו.

4. בקערה גדולה אחרת, להקציף יחד את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן והדבש , ומערבבים טוב לאחר כל הוספה.

5. מוסיף את תערובת הקמח ואת התה , חצי מכל אחד בכל פעם. להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה. במצב זה הבלילה תהיה דקה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה . אופים בתנור שחומם מראש למשך 40-45 דקות.
7. נותנים לעוגה להתקרר למשך 5 דקות , ואז הופכים את העוגה. ונותנים לצד הזה להתקרר כ 10 דקות נוספות לפני החיתוך וההגשה.
8. בתאיבון!

ערכים תזונתיים למנה אחת:

קלוריות : 193 ; שומן : 8 גרם ; פחמימות : 30 גרם ; סוכר: 21 גרם ; נתרן : 65 גרם ; סיבים : 2 גרם ; חלבון : 3 גרם

סוג מתכון: קינוח

תוצאה: 10 פרוסות

 

זמן הכנה לעוגה: 25 דקות

זמן בישול העוגה: 45 דקות

סך הכל זמן: שעה ועשר דקות

הוסף תגובה