מאפינס וניל במילוי ריבת חלב

מתכון למאפינס וניל במלית ריבת חלב

ריבת חלב – dulce de leche – הוא ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר עד ליצירת קרמל ותוספת של חלב. ריבת חלב משמשת כתוספת בגלידות, עוגות, עוגיות  וקינוחים שונים.

מקורה של ריבת החלב הוא באזור ריו דה לה פלטה הנמצא בגבול ארגנטינה ואורוגוואי, הרפובליקה ארגנטינה היא מדינה בדרומה של יבשת דרום אמריקה הנמצאת בין הרי האנדים לאוקיינוס האטלנטי. מבחינה גאוגרפית ותרבותית ארגנטינה שייכת לאמריקה הלטינית.

הממתק הלאומי הארגנטינאי הוא ללא ספק ריבת חלב ומופיע בהמון מתכונים ומאכלים.

המאכל הלאומי המזוהה ביותר עם ארגנטינה הן עוגיות בשם אלפחורס, עוגיות רכות ונימוחות העשויות מקמח תירס (קורנפלור) ובנויים משתי עוגיות כעין כריך ובינהן  מילוי של ריבת חלב וציפוי קוקוס.

כיום ניתן למצוא מילויים שונים לעוגיות האלפחורס כמו : שוקולד לבן, קרמל, שוקולד חלב ועוד.

מצרפת מתכון פשוט וטעים למאפינס במילוי הממרח המתוק והטעים המשדרג את טעם המאפינס … ריבת חלב.

החומרים הדרושים: (כ – 15 מאפניס)

3/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

200 גרם ריבת חלב

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מערבבים במיקסר את הסוכר והחמאה עד שנוצרת בלילה אורירית ותפוחה, מוספים ביצה אחת ורק אחרי שהיא נטמעת בבלילה מוסיפים את השניה. מוסיפים את השמנת ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. את הקמח עם אבקת האפיה והמלח מוסיפים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

משמנים תבנית שקעים ויוצקים לכל שקע מעט מהמלית, עד שליש מגובה השקע, משטחים מעט בעזרת כף.

שמים כף גדושה של ריבת חלב על המלית בכל שקע ומכסים בשארית עיסת הבצק.

אופים כ-30 דקות עד הזהבה.

הוסף תגובה