סלט כרוב, חמוציות ושקדים

הכרוב הוא ירק הניתן לאכילה כשהוא נא, מבושל, מעובד או כבוש ובעל ערך קלורי נמוך. הכרוב מכיל מינרלים וויטמינים רבים בינהם ויטמין c  וויטמין k. הכרוב הינו צמח מרפא בעל ערך רב, מסייע בעיקר לטיהור מערכות הגוף ובשימוש חיצוני מוריד נפיחויות, מרגיע גירויים ומשכך כאבים.

החמוציות הן פרי יער אשר האינדיאנים היו הראשונים לגלות את סגולות המרפא הרבות שלו. החמוציות הן קרובות משפחה של האוכמניות, הן שייכות למשפחת פירות היער ובעלות הרכב תזונתי עשיר ומיוחד ומכאן בעלות יכולת הגנה מופלאה כנגד מחלות שונות. בין היתר החמוציות מנטרלות חיידקים, עוזרות במניעת דלקות בדרכי השתן, נלחמות בתאים סרטניים, מורידות את הכולסטרול הרע, מפחיתות סיכון לכיבים, מפחיתות את הסיכון להתפתחות מחלות חניכים ועששת.

פרי השקד הינו בית גלעין שעיר ובתוכו נמצא זרע השקד שאותו אנו אוכלים, זרעי השקד מכילים כמויות גדולות של שומן, חלבון, ויטמינים ומינרלים ולכן יש להם ערך תזונתי רב. השקד פורח בסמוך לטו' בשבט וכך הפך לסמלו של החג מאז ההתיישבות היהודית בארץ ישראל.

הבצל הירוק הינו בצל גינה צעיר שהצמיח עלים ירוקים ועליו משמשים למאכל. הבצל הירוק עשיר  בסיבים תזונתיים, בויטמינים וברזל. לבצל תכונות בריאותיות שונות כמו מניעת הצטננות, מניעת מחלות לב, מניעת סוכרת ועוד.

שילוב בין הכרוב והחמוציות בתוספת בצק ירוק ושקדים נותן סלט מרשים, מיוחד, מרהיב בצבעוניותו ובעל טעם נפלא ומיוחד…

החומרים הדרושים :

1/2 ראש כרוב גדול חתוך לרצועות

4 גבעולי בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

100 גרם שקדים פרוסים

1 כוס חמוציות

לרוטב :

3 שיני שום כתושות

1/3 כוס שמן קנולה

1/3 כוס חומץ

2 כפות סוכר

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה :

קולים את השקדים מספר דקות במחבת ללא שמן. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ואת הבצל הירוק לעיגולים דקים.

מערבבים בקערה את הכרוב, הבצל, השקדים והחמוציות.

בכלי נפרד מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים.

בתאבון  !

הוסף תגובה