מתכון לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

מתכון לביבות תפוחי אדמה במרקם חלק ואחיד, שמשיגים על ידי בישול תפוחי האדמה ומעיכה כמו בפירה. מתכון לביבות חנוכה שמתאים גם לילדים, טעים מאוד גם לארוחת ערב למי שלא פוחד משמן וטיגונים שונים. ולמי שכן: איזה כיף שיש חג חנוכה פעם בשנה ואפשר לטגן ולאכול את כל הדברים הטעימים והמטוגנים הללו, שמה לעשות, פשוט עושים לנו את זה. סופגניות, לביבות, לטקס, ספינג', בכל שפה וכל עדה מחכים לחג חנוכה. הפעם לכבוד חנוכה, מתכון לביבות חנוכה, לביבות תפוחי אדמה ממש טעימות, לביבות זהובות וחמות. 

 מתכון לביבות תפוחי אדמה – מצרכים

6 תפוחי אדמה

3 ביצים

½ כוס קמח

מלח, פלפל, כורכום בשביל הטעם והצבע הזהב

אפשר להוסיף: בצל אחד לתפוחי האדמה.  טעים מאוד, אבל לא כל הילדים אוהבים. מצד שני, רבים הסיכויים שאם הבצל כבר יהיה בפנים, הם ממש לא ישימו לב שהוא שם.

 מתכון לביבות תפוחי אדמה – הכנה

מקלפים ומבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם לפירה.

מוסיפים ביצים, מלח ותבלינים ומערבבים לתערובת חלקה אחת. מחממים שמן במחבת. עם כף גדולה, יוצקים למחבת בזהירות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים. לביבות זהובות להוציא מהמחבת בעזרת כף מחוררת כדי לסנן את השמן, ולהניח על צלחת או מגש מרופד בנייר סופג. אוכלים מייד כי כבר אי אפשר להתאפק, וזה פשוט כל כך טעים כשזה חם! בתיאבון, חג חנוכה שמח!  

מחפשים עוד מתכונים לחג חנוכה? בקלי קלות,  מתכון לסופגניות חנוכה או מתכון לסופגניות מהירות  שאשפר להכין גם עם הילדים.  בתיאבון!

הוסף תגובה