עוגת גזר אמריקאית

עוגת גזר אמריקאית:

הגזר הוא ירק שורש המאופיין בצבעו הכתום, במרקמו הקשה והפריך וערכו התזונתי הרב.

הגזר נאכל לרוב טרי, מבושל במקרים או כחלק מסלט. ניתן להכין ממנו מרקים, סלטים ותבשילים שונים ומגוונים עם בשר ועוף.

גזר עשיר בסיבים תזונתיים ובבא קרוטן, חומר המשמש ליצירת ויטמין A ומעניק את הצבע הכתום לגזר. ויטמין A חיוני לראייה ומשפר יכולת ראית הלילה ולכן נהוג להגיד על גזר שהוא טוב לעיניים, ויטמין A עוזר בשמירה על תפקוד מערכת החיסון, גדילה תקינה ובריאות העור. גזר מהווה מקור לאשלגן, וויטמינים מקבוצת B החיונים להפקת אנרגיה בגוף.

עוגת גזר היא עוגה מתובלת הכוללת ביצים, סוכר, שמן, קמח וגזר אשר מעניק לעוגה את צבעה טעמה וריחה המיוחד. ניתן להוסיף לעוגה צימוקים ואגוזים.

מקורה של העוגה בימי הביניים בתקופה בה הגזר היה מוצר זול ונפוץ בעזרתו המתיקו פשוטי העם את לחמם. עוגת הגזר הפכה פופולרית בארצות הבית כשהוגשה בקפיטריות בבתי הספר ובמקומות עבודה.

שימוש בגזר בעוגה מתוקה קצת מפתיע ויש הנרתעים מאכילת עוגה זו אך הנה מתכון לעוגת גזר על בסיס שמן, בריא, פשוט וטעים מאוד :

המצרכים :

5 ביצים

2 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות שמן

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כף קנמון

5-6 גזרים מגורדים גס (300 גרם)

100גרם צימוקים מקומחים

80 גרם אגוזי מלך מקומחים

סוכר לבן לפיזור מעל העוגה

אופן ההכנה :

להקציף במיקסר במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

להוסיף את השמן לאט ובהדרגה עד לספיגתו במסה.

להוסיף את הקמח, אבקת האפיה והקנמון לבלילה.

להוסיף את הגזר בצורה ידנית בתנועות קיפול עדינות ולאחר מכן את הצימוקים והאגוזים המקומחים.

לצקת לתבנית, לפזר מעל סוכר ולאפות בחום של 160 מעלות כ-50 דקות.

בתאבון !

הוסף תגובה